nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

KKM peruntuk RM16 juta kepada dua hospital di Sarawak

29 APRIL: Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba, mengumumkan lebih RM16 juta diperuntukkan Kementerian Kesihatan (KKM) kepada dua hospital di Sarawak bagi membolehkan lebih banyak peralatan diperolehi untuk rawatan pesakit COVID-19.

Menurut kenyataan KKM berhubung pengumuman itu, Dr Adham memberitahu sebanyak RM7.7 juta daripada peruntukan itu disalurkan ke Hospital Umum Sarawak (HUS) bagi penyediaan 22 alat pengudaraan baharu dan 15 mesin ultrasound.

Hospital Sibu pula, katanya, diperuntukkan RM9.18 juta bagi menyediakan 13 katil di unit rawatan rapi (ICU), 13 ventilator, lima saluran hidung aliran tinggi dan pam jarum suntik.

“Ketika ini, ada lapan hospital di Sarawak yang merawat kes COVID-19 dengan jumlah 914 tempat tidur dan anggaran kadar pesakitnya adalah 68 peratus.

“Terdapat juga 38 pusat kuarantin berisiko rendah dan tiga pusat tambahan untuk pesakit dengan jumlah 6,523 tempat tidur.

“Jumlah tempat tidur untuk kes pandemik ini di Sarawak adalah 7,347 dengan penggunaan rata-rata 58 peratus,” katanya pada sidang media di Kuala Lumpur, hari ini.

Dr Adham berkata, daripada 155 tempat tidur ICU di Sarawak, 80 disediakan untuk pesakit COVID-19.

Sarawak juga, katanya, memiliki 206 ventilator dengan 30 daripadanya digunakan untuk pesakit terbabit.

Katanya, berikutan peningkatan jumlah kes di Sarawak, KKM melakukan mobilisasi dalaman staf yang membabitkan 143 staf perubatan terdiri daripada pakar, pegawai perubatan dan jururawat.

“Seramai 377 staf digerakkan dari Sabah dan semenanjung ke Sarawak, termasuk 108 pegawai perubatan, 150 jururawat dan 40 pembantu perubatan,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.