nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Tidak patuh SOP punca COVID-19 terus merebak di Kelantan

4 MEI: Keputusan kerajaan Kelantan membatalkan kesemua bazar Ramadan pada tahun ini bagi membendung penularan jangkitan COVID-19, seperti ‘sia-sia’ apabila masyarakat di negeri itu masih tidak mematuhi prosedur operasi standard (SOP) ketika di kawasan umum, termasuk bersesak-sesak.

Exco Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan, Dr Izani Husin, berkata beliau kesal apabila tinjauan dijalankan pihaknya di gerai juadah berbuka puasa di negeri itu, mendapati pengunjung tidak mematuhi SOP ditetapkan kerajaan.

“Saya minta maaflah, tapi saya buat rondaan bersama penguatkuasa di sekitar negeri ini, terutama di gerai-gerai jualan tepi jalan, dah jadi macam bazar. Kita tengok bagaimana peniaga dan pengunjung tidak mematuhi SOP.

“Penjarakan sosial disarankan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) adalah dua meter dan kerajaan suruh jarak satu meter, tetapi orang kita laraskan jadi 0.5 meter,” katanya pada sidang media di Kompleks Kota Darulnaim di Kota Bharu, semalam.

Izani berkata, keadaan itu bertambah buruk apabila ada peniaga dan pengunjung mengenakan pelitup hidung serta mulut di dagu, malah berbual-bual.

“Jadi mereka ini pakat wujudkan keadaan sesak, jadi bergelewak (bersesak-sesak). Sebab itu saya katakan, sikap suka berjalan-jalan dan gelewak inilah menjadi salah satu punca penyebaran jangkitan COVID-19,” katanya.

Pada masa sama, Izani yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kijang berkata, semua lapisan masyarakat, termasuk golongan kenamaan perlu mengambil tanggungjawab masing-masing dalam usaha mengekang pandemik itu, terutama di Kelantan.

Katanya, sikap tuding menuding jari bagi menyalahkan orang lain adalah amat tidak wajar.

Dalam keadaan kini, jelasnya, seluruh masyarakat, diharap tidak berkunjung ke mana-mana sekiranya tiada keperluan penting.

“Semua orang perlu bertanggungjawab, tak perlu menuding jari kepada sesiapa, sebaliknya tanya diri sendiri, perlukah kita keluar hari ini, perlu ke kita berada di sesuatu tempat ketika ini, jadi seruan saya kepada semua, tidak timbul dah soal rakyat marhaen sahaja kena patuh, golongan lain tidak.

“Saya menyeru kepada semua orang supaya tidak menyalahkan mana-mana pihak, sebaliknya kita cuba membantu dan bagi kerjasama, agar kita tidak menjadi salah seorang penyebar virus ini,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.