nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Skim pembiayaan baharu PUNB untuk individu hilang kerja

7 MEI – Individu bumiputera yang kehilangan pekerjaan akibat pandemik COVID-19 mulai esok boleh memohon Skim Pembiayaan Usahawan Terkesan COVID-19 (SPUR) yang diperkenalkan oleh Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB) .

Skim itu terbuka kepada individu yang berhasrat untuk memulakan perniagaan ataupun telah mempunyai perniagaan yang berdaftar selepas Mac 2020.

Pengerusi PUNB, Tan Sri Noh Omar berkata, skim berkenaan menawarkan pembiayaan antara RM50,000 hingga RM100,000 kepada individu berusia 18 hingga 55 tahun.

“Kadar keuntungan yang dikenakan kepada usahawan hanya 3.5 peratus setahun berdasarkan kadar baki bulanan dan tempoh pembayaran maksimum sehingga lima tahun enam bulan.

NOH OMAR

“Penerima inisiatif ini diberikan penangguhan pembayaran selama enam bulan secara automatik dari tarikh pengeluaran dana.

“Selain itu, pembiayaan SPUR ini juga boleh digunakan untuk modal kerja dan pembelian peralatan serta mesin bagi operasi perniagaan masing-masing,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mengulas lanjut, Noh Omar berkata, individu yang menerima pembiayaan tersebut turut berpeluang mengikuti kursus dan latihan bagi meningkatkan kemahiran, selain pengetahuan keusahawanan dalam bidang pengurusan kewangan, pemasaran dan tadbir urus korporat serta pengurusan am.

“Mereka juga berpeluang untuk menyewa premis perniagaan milik PUNB dengan kadar sewa yang kompetetif. Menariknya, Ibra’ (rebat) sehingga 50 peratus daripada jumlah pembiayaan akan diberikan kepada pembayar pembiayaan yang baik,” katanya yang memberitahu permohonan boleh dibuat dalam talian.

Keputusan permohonan akan dimaklumkan kepada pemohon yang berjaya dalam jangka masa 20 hari waktu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.