nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PKP di beberapa lokasi di Pulau Pinang, Pahang

8 MEI: Beberapa lokasi di Pulau Pinang dan Kuantan, Pahang dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berkuat kuasa 10 hingga 23 Mei ini, berikutan peningkatan kes jangkitan COVID-19.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata di Pulau Mutiara lokasi terlibat ialah Timur Laut, Seberang Perai Tengah dan Seberang Perai Selatan, Mukim 12, Barat Daya; Bandar Butterworth, Seberang Perai Utara dan Mukim 14, Seberang Perai Utara. 

Selain itu, menurut beliau Mukim Hulu Kinta meliputi Ipoh, Lahat, Chemor dan Tanjong Rambutan, Perak akan turut dikenakan PKP mulai Isnin depan. 

“Setelah membuat penilaian risiko bersama pelbagai agensi dalam Jawatankuasa Teknikal PKP dan atas nasihat KKM, Kerajaan bersetuju untuk melaksanakan PKP di seluruh kawasan tersebut yang akan berkuat kuasa bermula 10 sehingga 23 Mei 2021.

“SOP adalah sama seperti PKP yang telah diumumkan sebelum ini. Maklumat lanjut berhubung PKP bagi boleh diakses di laman sesawang MKN di WWW.MKN.GOV.MY.

“Pelaksanaan PKP di kawasan ini untuk memastikan pergerakan penduduk dapat dikawal bagi mengelakkan penularan jangkitan COVID-19 ke kawasan lain,” katanya menerusi kenyataan media laporan perkembangan COVID-19, hari ini.

Dalam pada itu, Ismail Sabri memberitahu Kerajaan bersetuju untuk melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di Kampung Meripoh dan Kota Bahagia, Muadzam Shah, Rompin dan enam lokaliti di Pahang. 

Menurut beliau, enam lokaliti tersebut ialah Genting View Resort, Apartment Meranti, Windmills Condo, Vista Residence, Apartmen Mawar, Apartment Midhill dan Apartment Ramin. 

“Sehingga kini KKM mengesahkan terdapat lagi peningkatan di kawasan tersebut. Justeru itu, kerajaan bersetuju untuk melaksanakan PKPD di kawasan tersebut bermula dari 10 sehingga 23 Mei 2021,” katanya. 

Dalam pada itu, mengenai task force pematuhan, beliau memaklumkan Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah menahan seramai 332 individu semalam atas kesalahan ingkar arahan Perintah Kawalan Pergerakan Pergerakan (PKP). 

Beliau berkata, daripada jumlah itu, seramai 331 individu dikompaun manakala seorang direman. 

“Antara kesalahan direkodkan ialah gagal merekod butiran diri/daftar masuk premis (151), tidak memakai pelitup muka (80), aktiviti pusat hiburan (28), tiada penjarakan fizikal (25) dan lain-lain (48). 

“Kerajaan telah mengarahkan PDRM supaya meningkatkan pemantauan pematuhan SOP di negeri dan kawasan hotspot yang dikenalpasti di bawah sistem HIDE.

Langkah-langkah penguatkuasaan oleh agensi penguatkuasaan yang lain juga akan dipertingkatkan di lapangan,” katanya. 

Dalam pada itu, Ismail Sabri memaklumkan, sejak 24 Julai tahun lalu sehingga semalam, seramai 198,632 individu telah pulang ke tanah air melalui pintu masuk sempadan antarabangsa dan kesemuanya telah ditempatkan di 76 hotel dan sembilan institut latihan awam (ILA) serta institut pengajian swasta di seluruh negara.

“Semalam, seramai 1069 individu tiba di semua pintu masuk antarabangsa dan semuanya telah dikuarantin di stesen-stesen kuarantin di seluruh negara.

“Seramai 7,490 individu telah dikuarantin dan 189,287 orang dibenarkan pulang manakala 1,855 lagi dibawa ke hospital,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.