nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pesakit kategori 3 di PKRC MAEPS meningkat

16 MEI: Bilangan pesakit kategori 3 dimasukkan ke Pusat Kuarantin dan Rawatan COVID-19 Berisiko Rendah (PKRC) di Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS) meningkat mendadak menjadikan situasi semakin mencabar.

Menurut Jabatan Kesihatan Selangor (JKS), pada awal Januari lalu, PKRC MAEPS hanya mempunyai 60 katil untuk kategori 3, iaitu pesakit yang mengalami radang paru-paru, tetapi tidak memerlukan bantuan oksigen.

“Kini PKRC MAEPS sudah menempatkan 757 pesakit kategori 3.

“Malah kita bercadang menambah kapasiti ini kepada 1,000 katil bagi menyokong sistem kesihatan di Lembah Klang, selaras peningkatan angka pesakit COVID-19 terkini,” katanya menerusi muat naik di Facebook, hari ini.

Susulan itu, JKS berkata, pesakit kategori 3 kini ditempatkan di dewan berdekatan dengan unit rawatan rapi (ICU) sementara supaya pemantauan lebih teliti dapat dilaksanakan, manakala pesakit kategori 1 dan 2 yang stabil berada di Dewan DG.

“Bagaimanapun, pihak PKRC MAEPS akan berusaha sebaik mungkin memisahkan kategori pesakit warganegara dan bukan warganegara di dewan berkenaan.

“Pihak PKRC MAEPS juga mengucapkan terima kasih dan menyambut baik isu proses kemasukan dinyatakan pengadu, selain akan melihat kembali serta melakukan penambahbaikan proses itu dari semasa ke semasa,” katanya.

Sebelum ini, terdapat pihak mendakwa keadaan di PKRC MAEPS tidak selesa dan selamat kerana terlalu ramai pesakit positif ditempatkan bersama sehingga menyukarkan penjarakan fizikal.

Mereka mengadu tidak diberikan kemudahan asas seperti cadar, bantal dan mula mengalami batuk, biarpun ketika mula dihantar ke situ, mereka berada dalam kategori tiada gejala.

Justeru, Kementerian Kesihatan (KKM) turut digesa membenarkan mereka yang mengalami gejala ringan atau tidak bergejala menjalani kuarantin kendiri di rumah memandangkan keadaan di pusat kuarantin terlalu sesak.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.