nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PKPD di lokaliti Raub, Jitra bermula esok

16 MEI: Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) dilaksanakan di Ulu Lepar, Mukim Gali, Raub, Pahang selama 14 hari, bermula esok.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata pelaksanaan itu dikenakan selepas lapan kes positif COVID-19 direkodkan di lokaliti terbabit.

Katanya, Kementerian Kesihatan (KKM) mendapati berlaku peningkatan ketara kes positif COVID-19 dalam tempoh seminggu dan kadar kebolehjangkitan tinggi di situ.

“Selepas membuat penilaian risiko bersama pelbagai agensi dalam Jawatankuasa Teknikal PKP dan atas nasihat KKM, kerajaan bersetuju melaksanakan PKPD di Ulu Lepar, Mukim Gali, Raub, Pahang berkuat kuasa 18 Mei sehingga 31 Mei 2021.

“PKPD ini adalah bagi memudahkan KKM menjalankan pengesanan awal kes COVID-19 supaya dapat diasingkan secepat mungkin dan menyekat penularan jangkitan ke kawasan luar,” katanya menerusi kenyataan berhubung Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dan Perintah Kawalan Pergerakan Pemilihan (PKPP), hari ini.

Ismail Sabri berkata, PKPD turut dilaksanakan di beberapa lokaliti Bandar Darulaman dan Lubuk Kawah di Jitra, Kedah selama dua minggu, bermula lusa.

“Lokaliti itu adalah Taman Mahsuri 2A, Taman Mahsuri 2B, Taman Mahsuri 2C, Pusat Perniagaan Bandar Barat Kampung Paya Kerchut, Taman Tunku Anum Kampung Lubuk Kawah, Taman Desa Tanjung dan Taman Desa Darul Aman Mukim Naga. 

“Arahan itu dikeluarkan disebabkan sehingga kini, KKM menjalankan 207 ujian saringan di kesemua lokaliti terbabit dan 94 daripada jumlah ini disahkan positif, manakala berlaku peningkatan kes secara mendadak serta kadar kebolehjangkitan tinggi di situ.

“Selepas membuat penilaian risiko bersama pelbagai agensi dalam Jawatankuasa Teknikal PKP dan atas nasihat KKM, kerajaan bersetuju melaksanakan PKPD di Bandar Darulaman dan Lubuk Kawah, Jitra, Kedah berkuat kuasa 18 Mei sehingga 31 Mei 2021. 

“PKPD ini bagi membolehkan KKM melakukan ujian saringan secara bersasar kepada golongan berisiko tinggi yang berpotensi menyebabkan jangkitan,” katanya.

Selain itu, Ismail Sabri berkata, PKPD di Windmills Condominium, Genting View Resorts dan Apartment Mawar, Genting Highlands, Bentong, Pahang ditamatkan lebih awal daripada dijadualkan, hari ini.

Jelasnya, sepanjang tempoh itu, KKM menjalankan 237 ujian saringan dan tujuh daripadanya positif. 

Malah, katanya, KKM juga mengesahkan terdapat penurunan kes dan kluster adalah terkawal.

“Selepas membuat penilaian risiko bersama pelbagai agensi dalam Jawatankuasa Teknikal PKP dan atas nasihat KKM, kerajaan bersetuju menamatkan PKPD di Windmills Condominium, Genting View Resorts dan Apartment Mawar, Genting Highlands, Bentong, Pahang pada 16 Mei 2021, lebih awal daripada dijadualkan sebelum ini, iaitu 23 Mei 2021,” katanya.

Dalam perkembangan berkaitan, seramai 639 individu ditahan atas kesalahan ingkar prosedur operasi standard (SOP), semalam dan daripada jumlah itu 586 dikompaun, manakala 53 direman. 

“Kesalahan paling tinggi direkodkan adalah gagal merekod butiran diri dan daftar masuk premis, iaitu sebanyak 152 individu, tidak memakai pelitup muka (103) dan tiada penjarakan fizikal (100).


“Aktiviti pusat hiburan pula merekodkan 25 individu, aktiviti perjudian (12), rentas negeri dan daerah tanpa kebenaran (11) serta lain-lain (127),” katanya. – Oleh FAIZATUL FARHANA FARUSH KHAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.