nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Warga Bangladesh jadi jutawan hasil kilang pakaian haram

25 SEPT:  Seorang warga Bangladesh  bergelar jutawan hasil kegiatan membuka empayar perniagaan dan mengusahakan kilang pakaian secara haram di Malaysia dengan mengupah pendatang asing tanpa izin (PATI) sebagai pekerja.

Malah suspek dikatakan mampu menyewa beberapa premis komersial termasuk sebuah bangunan tiga tingkat untuk dijadikan kilang bagi aktiviti memotong, menjahit, mencetak pakaian selain dijadikan sebagai asrama pekerja.

Bagaimanapun, kegiatan licik lelaki berusia 46 tahun itu terbongkar selepas Jabatan Imigresen Malaysia memberkas lelaki terbabit bersama 45 PATI dalam satu operasi penguatkuasaan di Ampang, Selangor, Khamis lalu.

Ketua Pengarah Imigresen, Datuk Khairul Dzaimee Daud, berkata operasi ini rentetan kejayaan OP Hack yang dijalankan bersama Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) April lalu.

Khairul Dzaimee berkata Imigresen melakukan, beberapa siri operasi dilakukan bagi mengesan saki-baki individu yang menggunakan pelekat Pas Lawatan Kerja Sementara (PLKS) dikeluarkan sindiket digempur sebelum ini.

“Dalam operasi ini sepasukan pegawai Imigresen menyerbu dua kilang pakaian dan dua premis lain di sebuah bangunan pejabat selain pusat pameran milik seorang lelaki Bangladesh.

Datuk Khairul Dzaimee Daud

“Suspek menggunakan Pas Lawatan Kerja Sementara (PLKS) yang disyaki diperolehi melalui sindiket untuk menubuhkan sebuah syarikat di negara ini,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Mengulas lanjut, Khairul Dzaimee berkata, kakitangan syarikat milik suspek membabitkan PATI warga Bangladesh, Myanmar dan Indonesia yang diupah menjahit pakaian turut diberkas.

Beliau berkata kesemua mereka berumur di antara 17 hingga 56 tahun dan pemeriksaan juga mengesan beberapa individu memiliki PLKS tidak teratur dikeluarkan sindiket.

Khairul Dzaimee berkata, suspek yang mempunyai syarikat itu didapati aktif dalam bidang industri pembuatan pakaian untuk pasaran Lembah Klang dan sekitar Selangor sejak 2012.

“Berdasarkan siasatan, suspek menubuhkan syarikat dengan kerjasama warga tempatan dan menggunakan sumber tenaga kerja dari kalangan PATI untuk memaksimumkan keuntungan.

“Suspek juga mampu menggaji seramai 45 warga asing dengan bayaran gaji sebanyak RM1,600 sebulan,”katanya.

Khairul Dzaimee berkata siasatan Imigresen juga mendapati syarikat milik suspek dianggarkan berjaya mengaut keuntungan lumayan melalui perolehan jualan antara RM130,000 hingga RM150,000 sebulan.

Katanya, kegiatan suspek menyebabkan kerugian hasil kepada kerajaan khususnya dalam bentuk levi pekerja asing mencecah RM700,000 sepanjang tempoh syarikat itu beroperasi.

“Pasukan operasi turut merampas sejumlah wang tunai dipercayai hasil jualan harian pakaian, dokumen syarikat dan beberapa sijil pemilikan kenderaan yang didaftarkan menggunakan nama syarikat yang sama”.

“Kesemua suspek ditahan mengikut Seksyen 51(5) (b) Akta Imigresen 1959/63 selama 14 hari untuk siasatan lanjut.

“Suspek utama dan seorang wanita warga tempatan berumur 37 tahun yang juga pengarah syarikat disiasat atas kesalahan menggaji pekerja asing tanpa pas yang sah mengikut Akta Imigresen 1959/63 serta kesalahan-kesalahan lain berkaitan Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil Daripada Aktiviti Haram 2001(Akta 613) dan Akta Anti Pemerdagangan Manusia dan Penyeludupan Migran 2007,” katanya

Get real time updates directly on you device, subscribe now.