nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Guru antivaksin bakal ditukarkan sekolah

26 SEPT: Kementerian Pendidikan (KPM) memberi gambaran awal iaitu akan menukarkan guru antivaksin jika tindakan mereka menjejaskan proses pengajaran dan pembelajaran (PdP) murid.

Menteri Kanan Pendidikan, Datuk Dr Radzi Jidin, berkata KPM sedang melihat cara untuk membawa keluar guru terbabit dari sekolah yang bermasalah dan antara penyelesaian ialah melakukan pertukaran tempat mengajar demi kepentingan perkhidmatan dan keselamatan pelajar.

“Sebelum ini, guru yang tidak divaksin tidak boleh mengajar secara bersemuka tetapi kena hadir ke sekolah dan akan ditempatkan di tempat khas dan ada tugasan untuk mereka.

“Namun, apabila kita lihat data, kita dapati di sekolah tertentu ada guru yang tidak mahu divaksin mengajar subjek yang sama, jadi macam mana nak teruskan pembelajaran dalam konteks ini?” katanya pada sidang media selepas meninjau persiapan pembukaan semula sekolah di Kolej Vokasional Langkawi, di Kedah, hari ini.

Radzi (depan, dua dari kanan) terlibat dalam tiga sesi libat urus pengoperasian sekolah bersama PIBG, guru sekolah rendah dan menengah serta guru besar dan pengetua dari 29 sekolah seluruh Pulau Langkawi hari ini.

Mengulas lanjut, Radzi berkata, perkara itu tidak boleh dibiarkan berlarutan dan pertukaran tempat mengajar, termasuk membabitkan perpindahan antara negeri mungkin terpaksa dilakukan bagi menyelesaikan masalah berkenaan.

Beliau berkata, di peringkat awal, guru yang enggan divaksin sudah diberi nasihat dan tempoh secukupnya untuk mengambil vaksin.

“Daripada 2,500 guru yang enggan divaksin, sekarang tinggal sekitar 2,000 lagi yang belum divaksin. Jumlah ini nampak kecil tapi bila diselidik hingga ke setiap sekolah, ia tidak boleh dibiar berlarutan dan kita kena ambil tindakan segera,” katanya.

“Bagaimanapun, kita masih menunggu keputusan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) berhubung bentuk tindakan bersesuaian terhadap guru terbabit,” katanya.

Mengulas vaksinasi remaja, Radzi berkata, kesimpulan belum dapat dibuat mengenai perjalanan proses itu, namun pihaknya mendapati prosesnya berjalan dengan sangat baik dan teratur.

“Program vaksinasi remaja baru bermula dan kita memantau penerimaan ibu bapa, tapi setakat ini, penerimaan cukup baik. Ibu bapa bersemangat menghantar anak ambil vaksin dan kita akan terus pantau keadaan ini,” katanya.

Dalam perkembangan lain, Radzi berkata, KPM memberi kebenaran khas kepada semua pelajar semester dua Tingkatan Enam di Kedah kembali bersekolah mulai 10 Oktober ini.

Katanya, langkah itu dibuat bagi membolehkan pelajar terbabit bersemuka bersama guru berikutan mereka dijadual memulakan peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) akhir Oktober ini.

“Kita membuat permohonan kepada Majlis Keselamatan Negara (MKN) supaya beri kebenaran khas kepada kumpulan pelajar ini untuk kembali bersekolah dan ia diluluskan.

“Tempohnya pendek kerana mereka semua masuk semula ke sekolah pada 10 Oktober dan dijadual menduduki peperiksaan akhir bulan itu,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.