nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Wanita teramai di Parlimen baharu Iceland, pertama di Eropah

26 SEPT: Lebih separuh kerusi Parlimen baharu Iceland dipegang wanita sekali gus mencipta sejarah di Eropah.

Sebanyak 33 atau 52 peratus daripada 63 kerusi di Althing diwakili wanita iaitu mengatasi negara Eropah lain yang sebelum ini Sweden di tempat pertama dengan 47 peratus.

Kesatuan Antara Parlimen menyatakan, lima negara lain yang mempunyai Parlimen di mana wanita memegang sekurang-kurangnya separuh kerusi ialah Rwanda (61 peratus), Cuba (53 peratus), Nicaragua (51 peratus) dan Mexico serta Emiriah Arab Bersatu (50 peratus).

Iceland telah lama menjadi pelopor dalam kesemarataan jantina dan hak wanita serta mendahului kedudukan Forum Ekonomi Dunia sebagai negara paling adil sejak 12 tahun lalu.

Tidak seperti beberapa negara lain, Iceland tidak memiliki kuota undang-undang mengenai perwakilan wanita di Parlimen, walaupun beberapa pihak memerlukan jumlah minimum calon wanita.

Ia menawarkan cuti ibu bapa kepada lelaki dan wanita dan melaksanakan undang-undang pertama mengenai gaji yang setara untuk lelaki dan wanita bermula pada 1961.

Iceland adalah negara pertama yang memilih wanita sebagai presiden pada 1980, dan sejak 2018 ia memiliki undang-undang gaji setara untuk lelaki dan wanita.

Pilihan raya Sabtu lalu menyaksikan kerajaan gabungan kiri-kanan meluaskan majoriti.

Bagaimanapun, Gerakan Hijau Kiri Perdana Menteri, Katrin Jakobsdottir tampak lemah tatkala rakan sayap kanannya mencatat skor yang kuat, menimbulkan keraguan terhadap masa depannya sebagai Perdana Menteri.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.