nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

LHDN nafi 4 juta data pengguna bocor

28 SEPT:  Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) menafikan dakwaan empat juta data pengguna bocor menerusi program myIDENTITY.

Berdasarkan siasatan dalaman yang dijalankan, LHDN mendapati tiada sebarang kebocoran maklumat atau data pengguna berlaku seperti yang didakwa.

Ia adalah data pengguna kepada program dikenali sebagai ‘Application Programming Interfaces’ (API) yang dibuat untuk myIDENTITY di bawah seliaan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

“LHDN memberikan jaminan semua data dan maklumat berada dalam simpanan LHDN adalah selamat kerana ia dilindungi dengan teknologi keselamatan data yang diiktiraf.

“LHDN amat kesal dengan laporan dan dakwaan berkenaan kerana ia boleh menghakis keyakinan orang ramai khususnya pembayar cukai terhadap keselamatan data dan maklumat mereka,” kata LHDN dalam kenyataan, hari ini.

Hari ini sebuah portal berita melaporkan pangkalan data dikatakan dimiliki JPN dijual di sebuah forum pangkalan data terkenal.

Laporan itu mendakwa, individu yang menawarkan pangkalan data itu menyatakan ia mengandungi empat juta data diperoleh daripada laman sesawang milik LHDN melalui API yang dibuat untuk myIDENTITY.

Menurut laporan itu, myIDENTITY adalah platform perkongsian data nasional untuk sektor awam yang membolehkan agensi kerajaan memperoleh maklumat peribadi seseorang melalui satu simpanan berpusat, yang kini digunakan 10 agensi termasuk JPN dan LHDN.

Mengulas lanjut, LHDN menegaskan mereka sedang bekerjasama dengan JPN dan Agensi Keselamatan Siber Negara (NACSA), Majlis Keselamatan Negara (MKN) bagi melihat semua kemungkinan dakwaan terbabit.

Justeru, LHDN menasihatkan orang ramai berhati-hati dengan laporan terbabit selain tidak menolak kemungkinan ia dibuat pihak tidak bertanggungjawab dengan niat mengelirukan dan menipu masyarakat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.