nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kembalikan Semula Pembelajaran Jawi Di Sekolah

30 SEPT: Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) diseru agar mengembalikan pembelajaran tulisan Jawi di peringkat sekolah agar kesenian dan warisan negara tidak hilang ditelan zaman.

Ahli Parlimen PAS Jerai, Sabri Azit berkata ia perlu dilaksanakan memandangkan tulisan Jawi antara tulisan dunia yang masih bertahan dan kekal hingga ke hari ini. 

Menurut beliau, tulisan jawi harus mampu bergerak seiringan tulisan perdana lain dan boleh bergerak sendirian segagah dulu, yang begitu berjasa kepada perkembangan agama, bangsa dan negara. 

“Apakah langkah-langkah efektif untuk meletakkan tulisan jawi agar mampu dikuasai pelajar di seluruh negara. Ini kerana apabila jawi di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) telah ditiadakan. Ini mengakibatkan tulisan jawi tidak lagi menjadi tulisan serius untuk dipelajari.

Sabri Azit

“Saya menyeru KPM dapat mencari jalan agar penulisan jawi tidak hilang untuk dikuasai oleh generasi akan datang agar khazanah warisan bangsa tidak dilupakan,” katanya ketika sesi perbahasan Rancangan Malaysia Ke-12 (RMKe-12) di persidangan Dewan Rakyat, hari ini.

Dalam pada itu, mengulas berkenaan penyalahgunaan dadah, Sabri mencadangkan kerajaan agar meminda semula undang-undang supaya penagih dadah yang tidak terlibat dengan jenayah tidak disenaraikan sebagai penjenayah dan orang yang tidak diingini.

Pada masa sama, beliau berkata, semua pihak khsusunya masyarakat perlu memberikan peluang kedua kepada bekas penagih dadah dengan memberikan pekerjaan yang selayaknya kepada mereka untuk menyara kehidupan selepas keluar daripada pusat pemulihan.

“Justeru, saya amat mengharapkan agar modul rawatan program pemulihan yang digunakan di Pusat Pemulihan Penagihan Narkotik (PUSPEN) dan Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AAADK) dikemas kini mengikut cabaran realiti semasa.

“Modul pembangunan kerohanian perlu seiring apabila mereka keluar dari PUSPEN. Kempen dadah musuh nombor 1 negara juga perlu dilakukan secara besar besaran khususnya menerusi medium baharu,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.