nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Ketepikan perbezaan, bersatu jayakan RMKe-12 demi negara

30 SEPT: Rancangan Malaysia Ke-12 (RMK-12) dapat mencapai sasaran untuk menjadikan Malaysia sebuah negara yang makmur, inklusif dan mampan, dengan cara semua pihak mengetepikan perbezaan yang ada dan bersatu di bawah payung Keluarga Malaysia.

Justeru, bekas Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berharap semua pihak termasuk ahli Parlimen pembangkang dapat berusaha dengan gigih secara kolektif  bagi merealisasikan impian Malaysia menjadi negara berpendapatan tinggi yang makmur, inklusif dan mampan.

“Sekarang adalah masanya. Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh. Bersatulah atas nama anak Malaysia dengan semangat wira seumpama berperang melawan musuh durjana.

“Kita sudah hampir menang melawan musuh halimunan, COVID-19, sasaran kita kini adalah untuk mendukung usaha Kerajaan memulihkan negara yang kita cintai ini dan membawa Malaysia kembali ke puncak kegemilangan dan merealisasikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030.

“Saya harap dalam masa 5 tahun ini, kita berusaha melaksanakan RMK-12 dengan gigih, secara kolektif bagi merealisasikan impian Malaysia menjadi negara berpendapatan tinggi yang makmur, inklusif dan mampan,” katanya ketika berucap menyokong perbahasan RMK-12 di Parlimen sebentar tadi.

Tan Sri Muhyiddin Yassin mengajak semua pihak agar bersama menjayakan RMKe-12 untuk menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara berpendapatan tinggi menjelang 2025

Terdahulu, Muhyiddin berkata RMK-12 akan menjadi `kick-start’ untuk mengembalikan era kemakmuran yang pernah dinikmati bersama, malah mungkin lebih baik lagi, di mana kesejahteraan rakyat terus terpelihara, kelestarian pembangunan diutama dan transformasi struktur ekonomi diperkukuhkan.

Justeru, Muhyiddin yang juga Pengerusi Majlis Pemulihan Negara (MPN) berkata RMK-12 perlu meneruskan tindakan menyuntik reformasi mendasar yang benar-benar akan mengubah pendekatan ke arah yang lebih inklusif untuk semua, yang dibangunkan atas asas kekuatan ekonomi dan keutuhan rakyat, serta tidak mengabaikan keprihatinan terhadap kelestarian alam sekitar menerusi penggunaan teknologi hijau.

Ahli Parlimen Pagoh itu juga berkata, RMK-12 juga perlu memastikan segala perancangan ekonomi dan kewangan adalah tegas dan berani untuk menuju Negara Berpendapatan Tinggi menjelang 2025, dengan Pendapatan Negara Kasar per kapita meningkat dari RM42,755 kepada RM54,843.

Katanya, dengan adanya dasar dan instrumen yang tepat dan pelaksanaan Game Changer yang agresif dalam RMK-12, sasaran ini tidak mustahil dicapai.

“Perkembangan masa depan Malaysia, mesti mengandungi program dan projek penting atau utama yang boleh melonjakkan pertumbuhan pengeluaran negara, peluang pekerjaan dan pendapatan dalam jangka pendek dan sederhana.

“Saya menyokong pelan kerajaan berhubung pelaksanaan projek Kereta Api Berkelajuan Tinggi (HSR) ke Johor Bahru, malahan juga ke utara untuk disambung dengan HSR dari Bangkok ke sempadan Malaysia-Thailand dengan pembiayaan swasta yang melibatkan konsortium kewangan dalam negara.

“Impak projek seperti ini akan memberi kesan berganda dalam membuka peluang pekerjaan dan perniagaan baharu serta pembangunan wilayah dan pengwujudan bandar-bandar baharu sepanjang laluan HSR.

“Ini sudah tentunya akan menghasilkan nilai berganda berbilion ringgit dan mendatangkan manfaat besar kepada rakyat termasuk masyarakat Bumiputera,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.