nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Duterte umum tidak bertanding jawatan naib presiden Filipina

2 OKT: Presiden Filipina, Rodrigo Duterte, hari ini mengumumkan tidak akan bertanding bagi jawatan naib presiden tahun depan dan bersara dari arena politik.

Pengumuman tersebut membuka jalan kepada anak perempuannya, Sara yang juga Datuk Bandar Davao, bertanding jawatan tertinggi negara itu.

“Sentimen rakyat Filipina sangat luar biasa bahawa saya tidak berkelayakan dan mungkin melanggar undang-undang serta bertentangan dengan semangat perlembagaan jika mencalonkan diri merebut jawatan naib presiden,” katanya.

Perlembagaan Filipina melarang mana-mana Presiden untuk bertanding bagi penggal kedua.

Dalam satu pungutan suara, Duterte, masih menjadi calon popular, sama seperti ketika beliau menang pilihan raya Presiden pada 2016 dengan mengemukakan janji membebaskan negara itu daripada dadah.

Terkenal sebagai pemimpin autoritarian, Presiden itu pada bulan lalu mengumumkan mahu mencalonkan diri bertanding sebagai naib presiden pada pilihan raya akan datang.

Namun, tindakan itu disifatkan sebagai memakan diri dan dibimbangi menyebabkan beliau menghadapi tuduhan jenayah apabila melepaskan jawatan.

Duterte membuat pengumuman mengejutkan itu di tempat sepatutnya beliau mengumumkan pencalonannya untuk jawatan naib presiden.

Bagaimanapun, beliau tidak menyatakan masa sebenar beliau mahu mengundurkan diri daripada politik.

Pemimpin yang lantang bercakap itu juga belum mengumumkan pengganti pilihannya, namun ramai menjangkakan anak perempuannya, Sara yang mendapat sokongan ramai pada pilihan raya Datuk Bandar baru-baru ini, akan menggantikannya.

Jika menang, beliau dijangka melindungi Duterte daripada tuduhan jenayah di Filipina, ketika Pendakwa Raya Mahkamah Jenayah Antarabangsa (ICC) kini berusaha untuk menjalankan siasatan terhadapnya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.