nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kedah, Pulau Pinang, Selangor sedia bubar DUN serentak

24 NOV : Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor menyatakan bahawa pihak kerajaan negeri bersetuju untuk mengadakan perbincangan bersama pimpinan lima negeri lain untuk mengadakan pilihan raya negeri secara serentak.

Menurutnya, cadangan berkenaan akan memudahkan proses pilihan raya dijalankan termasuk pergerakan pengundi luar untuk pulang mengundi selain kos yang dikeluarkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Bagaimanapun, beliau yang juga Pengarah Pilihan Raya Pas Pusat menyatakan bahawa negeri-negeri yang dipimpin Pas perlu mendapatkan persetujuan Pas Pusat.

“Pada asasnya saya bersetuju, walau bagaimanapun ia kena bawa kepada pertimbangan pihak parti, kalau Pas Pusat setuju, saya tidak ada masalah, bagi pihak negeri, pilihan raya bersama lebih baik untuk bagi peluang kepada semua anak perantau untuk balik, dan cuti diberikan serentak.

“Persiapan parti bertanding pun boleh fokus kepada negeri masing-masing, kalau satu negeri sahaja buat pilihan raya nanti banyak pulak cuti, petugas parti kena cuti, kalau serentak boleh fokus tempat masing-masing ia akan jadi macam PRU balik, kalau laksana serentak di enam negeri.

“Kalau satu negeri sahaja diadakan pilihan raya, orang Kedah kata ‘pakat pi kerumun’ di situ, tentu akan jadi kelam kabut,” katanya.

Sanusi berkata demikian ketika ditemui media selepas mengiringi calon PN bagi Parlimen Padang Serai, Datuk Azman Nasrudin ke pusat penamaan calon di Kompleks Sukan Kulim Hi-Tech di sini hari ini.

Semalam, Kerajaan Pulau Pinang terbuka untuk berbincang dengan Kedah, Terengganu, Kelantan, Negeri Sembilan dan Selangor sama ada Dewan Undangan Negeri (DUN) boleh dibubarkan serentak, bagi memberi laluan kepada Pilihan Raya Negeri (PRN) diadakan bersama.

Ketua Menteri Chow Kon Yeow berkata, mengikut perlembagaan, DUN Pulau Pinang akan tamat pada 2 Ogos 2023 dan PRN perlu diadakan dalam 60 hari selepas itu.

Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari turut menyatakan kesediaan untuk melaksanakan pembubaran Dewan Undangan Negeri (DUN) serentak bersama lima negeri termasuk negeri yang dinaungi PAS selewat-lewatnya selepas Aidilfitri tahun hadapan.

Beliau berkata, perbincangan berkenaan akan dilakukan bersama menteri besar negeri yang terbabit iaitu Pulau Pinang, Negeri Sembilan, Kedah, Terengganu dan Kelantan bagi memastikan Pilihan Raya Negeri (PRN) dapat dijalankan serentak.

Ketika ditanya berkenaan tarikh khusus bagi pembubaran DUN Selangor, Amirudin berkata beliau tidak boleh memberi bayangan setakat ini bagaimanapun tidak menolak kemungkinan ia dilaksanakan selepas Aidilfitri.

Bagaimanapun katanya, tarikh sebenar pembubaran akan ditetapkan selepas perbincangan dilakukan bersama lima negeri yang terbabit.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.