nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Mutu perkhidmatan baik antara punca hospital, klinik kerajaan sesak

28 FEB: Mutu perkhidmatan yang lebih baik dan bayaran lebih murah berbanding swasta antara punca
lesesakan di hospital dan klinik kerajaan, kata Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Fadillah Yusof.

Katanya keadaan itu masih berlaku walaupun banyak usaha dilakukan kerajaan dengan membina dan menaik taraf hospital, klinik kesihatan dan klinik desa.

Malah katanya, sistem kesihatan secara keseluruhan yang bertambah baik, melibatkan pegawai-pegawai kerajaan dan kementerian yang terlibat, meningkatkan keyakinan rakyat untuk menerima rawatan di hospital kerajaan.

“Jadi pokok pangkalnya, kenapa hospital semakin sesak, mungkin sebab mutu perkhidmatan kita semakin baik,” katanya ketika sesi waktu pertanyaan kepada menteri di Dewan Rakyat hari ini.

Bagaimanapun Fadillah berkata ia sekali gus memberi gambaran rakyat Malaysia tidak mengamalkan gaya hidup sihat.

“Mungkin ia memberi gambaran bahawa adakah kita di Malaysia ini tak amalkan budaya hidup yang sihat, sebab tu lebih ramai yang terpaksa rujuk ke doktor, demam sakit,” katanya.

Pada masa sama, Fadillah turut meminta ahli-ahli parlimen memainkan peranan untuk menjalankan program bersama dengan Kementerian Kesihatan dan pegawai perubatan untuk memberi kesedaran amalan hidup sihat di kalangan rakyat.

Katanya, ini dapat mengelak orang ramai pergi ke hospital sebaliknya hanya pergi untuk sakit kritikal.

“Jadi itu yang patut jadi tumpuan kita semua,” katanya.
Dia berkata demikian ketika menjawab soalan Oscar Ling Chai Yew (PH-Sibu) yang meminta Kementerian menyatakan apakah kesesakan di hospital kerajaan pada ketika ini semakin membimbangkan di mana rakyat tidak mendapat perkhidmatan perubatan dan kesihatan bersesuaian, di samping perlu menunggu lama.
Ling turut bertanya apakah langkah-langkah kerajaan dalam meningkatkan mutu perkhidmatan kesihatan negara.

Mengulas lanjut Fadillah berkata perkhidmatan yang hampir percuma atau kadar bayaran jauh lebih murah jika dibandingkan dengan hospital swasta turut menjadi punca kesesakan di hospital kerajaan.

“Sebab itulah di hospital kerajaan dah bertambah jumlah doktor, jururawat dah bertambah tapi tetal berdepan dengan kesesakan,”katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.