nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Sanusi perlu faham Perlembagaan


30 MEI : Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor perlu mamahami Perlembagaan yang termaktub termasuk isu Kedah dengan Pulau Pinang.

Katanya, Muhammad Sanusi perlu terikat pada Perlembagaan dan memahami perjanjian tersebut.

“Kadang-kadang bila seorang pemimpin berucap dia kena faham Perlembagaan, dia kena faham perjanjian.

“Walaupun ada perjanjian 300 tahun dulu, 1,000 tahun dulu, dia ada perjanjian terakhir penubuhan Persekutuan Tanah Melayu dan itu jelas.

“Nak ucap dari segi sandiwara politik itu soal lain tetapi sebagai seorang menteri besar, saya fikir wajar terikat dengan perundangan,” katanya kepada media selepas merasmikan Seminar Fikrah Siddiq Fadzil di Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP), hari ini.

Katanya, setiap pemimpin perlu menghormati Perlembagaan yang diperkenan oleh semua Raja-Raja Melayu dalam isu tersebut.

Semalam, selepas menandatangani perjanjian sempadan darat dan maritim antara Kedah dan Perlis, Muhammad Sanusi sekali lagi mendakwa Kedah berhak ke atas Pulau Pinang.
Bahagian pulau Pulau Pinang dan Province Wellesley (kini Seberang Perai) dipajak oleh Kesultanan Kedah kepada British, pada 1791 pada harga 10,000 dolar Sepanyol.

Berdasarkan sejarah, Syarikat Hindia Timur memperoleh tanah itu daripada Sultan Kedah sebagai balasan mendapat perlindungan ketenteraan dan bayaran tahunan untuk selama-lamanya.

Bayaran itu yang kini dikenali sebagai sumbangan khas, dinaikkan daripada RM10,000 kepada RM10 juta setahun oleh Putrajaya pada 2018.

Sanusi bagaimanapun menganggap sumbangan khas itu sebagai ‘bayaran pajakan’ dan meminta ia dinaikkan kepada RM100 juta memandangkan ‘kemajuan’ Pulau Pinang.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.