nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Pendidikan masyarakat India tidak terpinggir

10 JUN: Sebanyak RM42.4 juta jumlah yang diterima masyarakat India dalam kumpulan B40 menerima bantuan pendidikan, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Jelasnya, ia bagi membantu golongan itu menyambung pengajian di institusi-institusi pengajian tinggi (IPT).

“Kerajaan memperuntuk dan membelanjakan jutaan ringgit bagi membantu kaum India dalam pelbagai aspek. 700,000 orang India dibantu dengan pemberian Sumbangan Tunai Rahmah yang berjumlah RM 600 juta,” katanya berucap pada Majlis  Hala Tuju Pembangunan Pendidikan dan Masa Depan Masyarakat India bersama Perdana Menteri, hari ini.

Beliau dalam ucapan sama turut mengumumkan peruntukan tambahan sebanyak RM30 juta bagi membiayai kerja-kerja baik pulih fasiliti di Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT) di seluruh negara.

Menurutnya, sebanyak RM20 juta diperuntukkan kepada SKJT di bawah kerajaan, manakala baki RM10 juta untuk membantu hal berkaitan perolehan tanah untuk pembinaan sekolah berkenaan serta urusan lain yang masih belum selesai.

“Bagi saya, isu pendidikan adalah isu besar dan sebab itulah kita letakkan Menteri Pendidikan (Fadhlina Sidek) dalam kalangan orang muda serta dinamik untuk angkat mutu pendidikan kita.

“Jadi dalam Belanjawan 2023, kita tambah peruntukan untuk Kementerian Pendidikan (KPM). Kita tambah satu lagi kategori penyelenggaraan baik pulih sekolah merangkumi SJKT, Sekolah Kebangsaan (SK).

“Dulu masa saya di Port Dickson, ada tandas di situ tak terurus, ada sekolah semua enam tandas rosak. Justeru, bagaimana nasib anak kita? Kena fikir, ini adalah anak kita.

Dalam pada itu, Anwar yang juga Menteri Kewangan memaklumkan kerajaan akan meneruskan komitmen untuk  menyelesaikan masalah-masalah yang dihadapi kaum India di negara ini terutama perkara-perkara asas yang tertangguh sekian lama.

“Mengikut rekod, Melayu paling ramai miskin, tetapi kalau ikut nisbah, India yang ramai miskin tegar. Miskin tegar ini bermaksud hendak makan setiap hari pun sangat susah. Seperti saya cakap sebelum ini, saya nak selesaikan isu miskin tegar pada tahun ini juga,” jelasnya

Get real time updates directly on you device, subscribe now.