nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Tangani jenayah siber, Akta Komunikasi dan Multimedia 1998  dikaji semula

17 SEPT : Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 akan dikaji semula bagi memastikan undang-undang jenayah siber dan media sosial dapat diperkasakan.

Timbalan Menteri Komunikasi dan Digital (KKD), Teo Nie Ching berkata, tindakan itu juga adalah bagi memastikan tindakan tegas dapat diambil terhadap jenayah siber di media sosial dengan peruntukan undang-undang yang mencukupi.

Menurutnya, akta berkenaan diharap dapat dibentangkan di Parlimen pada hujung tahun ini atau seawalnya awal tahun depan.

“Sudah sampai masanya Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dikaji semula bagi memastikan perundangan yang ada kini mencukupi untuk mengambil tindakan ke atas jenayah siber.

“Selepas ini, KKD akan buat kerjasama dengan pemegang taruh penyedia perkhidmatan komunikasi,” katanya pada sidang akhbar selepas menghadiri tayangan filem Malbatt Misi Barkasa di sini pada Ahad.

Mengulas lanjut, Nie Ching yang juga Ahli Parlimen Kulai mengakui terdapat tanda yang menunjukkan penyalahgunaan penggunaan teknologi Kecerdasan Buatan (AI).

“AI banyak membantu dari segi pengumpulan data bersepadu dan analisis serta tingkatkan perkhidmatan awam.

“Namun dalam masa yang sama, sekiranya teknologi ini jatuh ke tangan penjenayah mereka akan guna untuk perkara buruk seperti ‘scam’,” katanya.

Dalam pada itu, Nie Ching berkata, KKD bersedia memberikan kerjasama sekiranya diminta memberi ulasan berhubung tindakan Kementerian Dalam Negeri (KDN) yang mahu mengkaji undang-undang sedia ada berkaitan jenayah siber dengan memasukkan elemen penipuan melalui perisian dan peranti komputer.

Pada Sabtu, Ketua Polis Negara, Tan Sri Razarudin Husain memberitahu, ini kerana kesalahan jenayah siber dijangka terus meningkat pada masa akan datang susulan kepesatan teknologi terutama melalui penggunaan teknologi Kecerdasan Buatan (AI).

Razarudin berkata, pakar dan saintis AI kini sangat bimbang tentang kapasiti AI yang boleh mengawal sendiri arahan-arahan komputer untuk mengubah sesuatu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.