nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

MA63: Kerajaan Perpaduan selesai banyak perkara banding pentadbiran dulu

7 DIS: Kerajaan Perpaduan berjaya menyelesaikan banyak perkara berkaitan Perjanjian Malaysia 1963 (MA63) lebih pantas berbanding kerajaan terdahulu meskipun pentadbirannya baru setahun.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata pelbagai langkah diambil bagi merealisasikan perkara itu.

Ini termasuk mengarahkan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Fadillah Yusof mempengerusikan mesyuarat melibatkan MA63 bagi menyegerakan pelaksanaan perkara berkaitan.

Jelas beliau, banyak perkara dalam MA63 berjaya diselesaikan, antaranya pengembalian semula kuasa pengurusan bekalan elektrik dan meluluskan projek kecil kepada kerajaan negeri khususnya di Sabah.

“Dalam tempoh setahun ini, kita selesaikan lebih pantas berbanding puluhan tahun sebelumnya…saya jelaskan kerana ada tokoh politik di Sabah gunakan cerita ini untuk tarik minat orang Sabah, guna sentimen. Kalau ada fakta, saya tiada masalah, tetapi kalau putar belit, saya terpaksa jawab.”

Beliau berkata demikian ketika merasmikan Majlis Pecah Tanah Empangan Hidroelektrik Ulu Padas di Tenom, hari ini.

Turut hadir Ketua Menteri, Datuk Seri Hajiji Noor, Timbalan Ketua Menteri I, Datuk Seri Jeffrey Kitingan dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Sabah, Sarawak dan Tugas-tugas Khas) Datuk Seri Armizan Mohd Ali.

Empangan tersebut dibina dengan kapasiti pembekalan elektrik 187.5 megawatt dan dijangka siap pada 2029 dengan kos perbelanjaan bernilai RM4 bilion.

Mengulas lanjut, Anwar berkata projek tersebut selaras dengan tekad pembangunan Kerajaan Perpaduan yang antara lain menjamin hak asasi rakyat terutamanya di Sabah akses kepada bekalan air dan elektrik.

“Projek ini pasti akan memberi manfaat yang baik kepada negeri selain melonjak pertumbuhan sosioekonomi rakyat. Aliran air yang bersih dan stabil sejumlah 6000 juta liter sehari dijangka akan dihasilkan empangan ini kelak.

“Saya turut menegaskan bahawa projek ini akan terus dipantau pihak saya dengan rapi dari semasa ke semasa bagi memastikan ia berjalan dan siap mengikut jadual yang ditetapkan,”katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.