nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Subsidi harus diterima 85% rakyat : PM

1 APR : Penyasaran semula subsidi yang bakal dilaksanakan bagi memastikan bantuan disalur kerajaan diterima sepenuhnya oleh 85 peratus rakyat di negara ini.

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim, berkata langkah itu bagi mengelak subsidi disalah guna oleh 15 peratus golongan teratas dan kira-kira empat juta warga asing di Malaysia.

Menurut beliau, sesiapa yang membantah pelaksanaan tersebut perlu melihat sama ada kaedah agihan subsidi yang dilaksana kerajaan terdahulu  mampu menyelesaikan isu ketirisan.

“Kalau tanya mengapa harga minyak tak diturunkan seperti dijanjikan, kita perlu lihat fakta harga minyak di Malaysia RM2.05, di Thailand RM4 lebih, di Arab Saudi dahulu 50 sen tetapi kini lebih mahal dari Malaysia. Jadi kalau nak buat apa-apa perubahan, kita kena teliti dan kaji adakah sesuai?

“Subsidi minyak ini siapa yang dapat selain rakyat Malaysia? Seramai 3.5 juta hingga empat juta warga asing dapat subsidi minyak kerana kita bagi pada semua sehingga orang kaya negara juga dapat.

“Jadi kita kena cari jalan melalui kaedah penyasaran tertentu agar 85 peratus rakyat dapat subsidi dan tidak pada 15 peratus golongan kaya dan warga asing,” katanya.

Beliau berkata demikian pada Majlis Berbuka Puasa Madani di Masjid Nurul Huda, FELDA Chuping, malam ini.

Hadir sama Menteri Besar Perlis, Menteri Besar, Mohd Shukri Ramli dan Pengerusi FELDA, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek.

Menurut Anwar, kerajaan kini berusaha menangani kenaikan harga barang khususnya berkait bekalan beras putih tempatan (BPT).

Sehubungan itu, kerajaan memutuskan penggunaan beras import di semua kem tentera, polis, asrama sekolah dan hospital mulai hari ini.

“Kita harus cari jalan tambah hasil negara dan pada masa sama selesaikan masalah harga barang dahulu, beras apabila kita tegas dengan pengimport maka turun harga beras import, beras tempatan walau murah tak jumpa di kedai.

“Jadi kita cari jalan pastikan kilang yang ada beras tempatan hantar bekalan ke FAMA dan Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) supaya beras sampai kepada rakyat. Tapi adakah cukup, tak cukup kerana pengeluarannya terbatas dan terpaksa bergantung beras import.

“Bagaimana nak bantu rakyat lagi? Jadi mulai 1 April, kerajaan memutuskan semua keperluan beras di kem tentera, polis, asrama sekolah, hospital menggunakan beras import supaya beras murah tempatan dapat dibeli rakyat,” katanya.

*Foto: Facebook Anwar Ibrahim

Get real time updates directly on you device, subscribe now.