nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Projek pembangunan luar bandar perlu disempurnakan sebaiknya

20 MEI : Setiap pemegang taruh dalam ekosistem pembangunan luar bandar perlu memastikan program atau projek pembangunan yang sedang dilaksanakan dapat disempurnakan sebaiknya bagi membolehkan rakyat menerima manfaat dengan segera.

Perkara itu ditekankan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi ketika mempengerusikan Mesyuarat Tindakan Pembangunan Kementerian (MTPK) Kementerian Kemajuan Desa dan Wilayah (KKDW) Bilangan 1 Tahun 2024, hari ini.

Ahmad Zahid yang juga Menteri Kemajuan Desa dan Wilayah berkata bagi tahun ini, kementerian itu telah menerima peruntukan pembangunan berjumlah RM7.44 bilion yang melibatkan 1,763 program atau projek.

“Alhamdulillah prestasi kementerian menepati Petunjuk Prestasi Utama (KPI) yang ditetapkan.

“Namun, saya tekankan di dalam mesyuarat tadi ialah prestasi perbelanjaan tidak boleh dijadikan kayu pengukur semata-mata, tetapi yang lebih penting projek dan program dilaksanakan dapat dirasai dan dimanfaati oleh rakyat,” katanya dalam catatan di Facebook.

Mengenai mesyuarat berkenaan, Ahmad Zahid berkata ia bertujuan memperhalusi Prestasi Pelaksanaan Projek Pembangunan KKDW sepanjang tahun ini.

“Saya percaya mesyuarat ini adalah platform yang penting dalam memastikan perancangan, strategi dan pelaksanaan program atau projek kementerian dapat berjalan lancar.

“Dengan kehadiran wakil-wakil Kementerian Kewangan, Kementerian Ekonomi, Unit Penyelarasan Pelaksanaan (ICU) serta wakil-wakil kementerian dan agensi yang berkaitan, saya yakin dapat memastikan urusan pembangunan desa dapat diuruskan dengan sempurna,” katanya, lapor Bernama.

Dalam hantaran berasingan, Ahmad Zahid berkata satu Bengkel Hala Tuju Strategik Program dan Projek Pembangunan KKDW telah diadakan selepas mesyuarat berkenaan bagi memperhalusi status pelaksanaannya di peringkat negeri.

“Saya mulakan dengan Perlis dan saya pastikan kordinasi dilakukan di peringkat pusat bagi memastikan pelaksanaan program atau projek KKDW dapat berjalan dengan lancar dan seterusnya memberi impak besar kepada kesejahteraan masyarakat desa terutamanya yang melibatkan pembangunan di negeri-negeri.

“Ini juga bagi memastikan pembangunan di setiap negeri dapat dilaksanakan mengikut keperluan dan kesesuaian semasa,” katanya.

Ahmad Zahid juga optimis mesyuarat dan bengkel berkenaan akan dapat menghasilkan satu laporan yang komprehensif berhubung hala tuju dan strategi pembangunan di negeri-negeri untuk membangun secara saksama dan sejahtera.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.