nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PRK Chini: Pengundian awal ikut SOP khas SPR

30 JUN: Pusat mengundi di Balai Polis Chini telah dibuka oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) pada pukul 8 pagi tadi, bagi proses pengundian awal Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Chini.

Proses pengundian awal hari ini menyaksikan pengundi-pengundi mematuhi prosedur operasi standard (SOP) khas yang ditetapkan oleh SPR.

Pengundi diwajibkan memakai penutup mulut dan hidung serta menggunakan pencuci pembasmi kuman sebelum dibenarkan mengundi.

Mereka juga diwajibkan menjalani saringan suhu sebelum dibenarkan memasuki pusat mengundi dan diberikan kertas undi awal.

Pengundi yang paling awal tiba ialah Koperal Muhamad Muhaidin Haripen, yang memasuki pusat pengundian pada jam 8.10 pagi.

“Saya mengundi dengan mematuhi SOP, sekali gus merupakan senario baharu. Jadi mana-mana individu yang akan mengundi kena patuhi arahan yang ditetapkan,” katanya seperti dipetik dari laporan MalaysiaGazette, hari ini.

Balai Polis Chini merupakan satu-satunya pusat pengundian awal yang ditutup pada pukul 12 tengah hari.

Sementara itu, Pegawai Pengurus Pilihan Raya Kecil PRK DUN Chini, Datuk Zaliza Zulkipli berkata, proses undi awal hari ini berjalan lancar tanpa sebarang insiden.

“Sepanjang proses PRK N23 berlangsung, semuanya berjalan lancar dan pada hari ini kita lihat proses mengundi mengikut SOP yang baharu ekoran pandemik COVID-19,” katanya.

Secara keseluruhan beliau berkata, seramai 17 dari 18 pemilih yang layak melakukan pengundian awal hari ini.

Sementara itu, ketika ditanya adakah dengan SOP yang ketat itu akan mengganggu proses pengundian pada 4 julai nanti, Zaliza memberitahu, perkara itu dapat ditangani dengan setiap pengundi telah diberikan kad pengundi bersama jadual waktu yang disyorkan untuk keluar mengundi.

“Tempoh masa pengundian dari pukul 8 pagi hingga 5.30 petang nanti adalah mencukupi dan perjalanan pengundian akan berlangsung secara sistematik mengikut saluran masing-masing,” katanya.

Pengerusi SPR, Datuk Azhar Azizan Harun sebelum ini memaklumkan, satu SOP khas akan diguna pakai sepanjang PRK DUN Chini, yang berlangsung semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP).

Sebanyak 10 perkara diberi penekanan dalam SOP khas tersebut. Salah satunya adalah kawalan kehadiran dalam jumlah yang minimum, selain amalan penjarakan sosial yang perlu sentiasa dipatuhi di pusat pengundian.

Pengundi yang mempunyai gejala seperti dengan dengan suhu badan melebihi 37.5C atau memiliki gejala Covid-19 akan diasingkan di khemah khas yang dipantau pegawai kesihatan.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.