nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Terimalah pertukaran Speaker dengan hati terbuka

Oleh: SENATOR PROF. EMERITUS TAN SRI DR. IBRAHIM SHAH ABU SHAH

Parlimen Malaysia bersidang buat kali pertama pada 13 Julai 2020, selepas kita menghadapi wabak COVID-19 yang melanda seluruh dunia.

Ini juga merupakan sidang pertama selepas kerajaan Perikatan Nasional (PN) di bawah pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin mengambil alih tapuk pentadbiran negara pada 1 Mac 2020.

Sudah pasti pelbagai isu dan program pembangunan rakyat akan dibincangkan melalui sidang Parlimen pada kali ini.

IBRAHIM SHAH ABU SHAH

Saya meneliti dan menganalisa peristiwa yang berlaku pada hari pertama (13 Julai 2020) sidang pada kali ini apabila dewan begitu kecoh dan gamat akibat daripada usul Perdana Menteri meminta agar bekas Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Mohamad Arif Md Yusof untuk mengosongkan jawatannya bagi memberi laluan kepada Datuk Azhar Azizan Harun.

Walaupun pihak pembangkang membangkitkan berkaitan Peraturan 4 (Peraturan-Peraturan Mesyuarat): Aturan Memilih Tuan Yang di-Pertua, isu ini tidak seharusnya timbul kerana usul untuk menukar Yang Dipertua telah dihantar kepada Yang Dipertua lebih dari 14 hari awal dan diterima untuk dibincangkan pada sesi Parlimen kali ini.

Saya memohon dan ingin menasihatkan kepada rakan-rakan Ahli Dewan Rakyat agar menerima proses pertukaran Yang Dipertua dengan hati yang terbuka kerana ia merupakan proses dan amalan biasa yang berlaku pada setiap kerajaan yang memerintah.

Sepatutnya, kesemua ahli Yang Berhormat menyokong usaha ini sebagai tanda mereka menghormati institusi Parlimen sebagaimana yang mereka minta sewaktu mereka menjadi kerajaan satu ketika dahulu.

Perdana Menteri sebagai ketua kerajaan, sudah pasti akan memilih pasukannya yang tersendiri bagi melicinkan proses pentadbiran dan hala tuju kerajaan.

Selama 22 bulan kerajaan Pakatan Harapan (PH) memerintah, mereka juga telah menukar jawatan-jawatan penting kerajaan kepada pendokong mereka seperti Peguam Negara, Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM), Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Yang Dipertua Dewan Rakyat dan timbalan-timbalannya dan banyak lagi.

Ini sudah pasti merupakan proses dan amalan biasa bagi memastikan agenda kerajaan pada waktu itu dapat diperkasakan.

Saya juga mengambil kesempatan ini untuk merakamkan ucapan penghargaan dan terima kasih kepada Tan Sri Mohamad Arif atas jasa dan sumbangan selama menjadi Yang Dipertua Dewan Rakyat.

Penulis ialah Ahli Dewan Negara.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.