nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kompaun RM1,000 langgar SOP kuarantin wajib

23 JULAI: Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah diarahkan mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana individu yang melanggar arahan kuarantin wajib di rumah.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, mereka yang tidak bertanggungjawab boleh dikenakan tindakan kompaun RM1,000 atau didakwa di mahkamah dan boleh dikenakan hukuman penjara tidak melebihi enam bulan.

“Kerajaan memandang serius insiden-insiden ketidakpatuhan kuarantin wajib di rumah yang telah menyebabkan penularan jangkitan COVID-19 kepada ahli keluarga dan juga masyarakat sekeliling,” katanya dalam sidang media, hari ini.

Dalam perkembangan berkaitan, beliau menambah, semua individu yang menjalani kuarantin wajib di stesen-stesen kuarantin wajib mulai esok perlu menanggung kos harian kuarantin dan kos ujian saringan.

Ismail Sabri memberitahu, bagi pelajar tajaan, pihak penaja perlu membayar kos kuarantin mereka manakala pelajar dari keluarga B40 boleh memohon pengecualian.

“Orang kurang upaya juga dikecualikan daripada bayaran kos kuarantin,” jelasnya.

Beliau turut memaklumkan, kerajaan memberi kelonggaran untuk membenarkan anak yang berumur 12 tahun ke bawah berkongsi bilik dengan ibu bapa yang pulang dari tempat yang sama.

“Mereka yang ingin berkongsi bilik perlu menandatangai surat persetujuan terlebih dahulu. Ini supaya mereka faham akan risiko jangkitan sekiranya berbuat demikian,” ujarnya.

Semalam, sebanyak 588 rakyat Malaysia pulang ke tanah air melalui Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan KLIA2 dari Hong Kong, Indonesia, Qatar, Singapura, Brunei, Nepal, Emiriah Arab Bersatu, Bangladesh dan India.

“Seramai 587 individu telah diperintah untuk menjalani proses kuarantin wajib di kediaman mereka manakala seorang individu telah dihantar ke hospital,” kata Ismail Sabri.

Dalam perkembangan lain, beliau berkata, PDRM telah menahan 121 individu atas kesalahan ingkar arahan Perintah Kawalan Pergerakan Pemilihan (PKPP) dan daripada jumlah itu, seramai 18 individu telah direman manakala 103 individu dikenakan kompaun.

“Kesemua 121 telah diambil tindakan kerana terlibat dalam aktiviti melibatkan kehadiran orang ramai yang menyukarkan penjarakan sosial dan apa-apa aktiviti yang melanggar SOP,” jelasnya.

PDRM turut menahan lima warga asing atas kesalahan imigresen dalam Operasi Benteng di seluruh negara, semalam. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.