nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Malaysia bukan tong sampah dunia

KUALA LUMPUR: Kerajaan tetap mempertahankan pendirian dan kedudukan bahawa Malaysia tidak menjadi akan menjadi ‘tong sampah dunia’.

Menteri Alam Sekitar dan Air, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, pelbagai langkah diambil merangkumi operasi penguatkuasaan dan pemantauan perkembangan terkini di pelabuhan bagi memastikan tiada pihak cuba mengambil kesempatan meninggalkan sisa buangan dan toksik ke negara ini.

“Kita mengesan dan menghantar pulang 13 kontena mengandungi sisa toksik dan 42 kontena berisi bahan plastik ke negara asal.

“Baru-baru ini saya sendiri turun ke Pelabuhan Tanjung Pelepas (PTP) setelah kita mendapat maklumat ada 110 kontena transit ke PTP dan dalam pengurusan dihantar balik ke negara asal iaitu Romania,” katanya dalam sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Beliau menjawab soalan tambahan Abdul Latiff Abdul Rahman (PAS-Kuala Krai) berhubung isu tersebut.

Selain PTP, Tuan Ibrahim berkata, pihaknya juga mengesan kontena dibawa masuk di beberapa pelabuhan lain seperti di Pelabuhan Kuching dan Pelabuhan Pulau Pinang.

Beliau mendedahkan kontena berkenaan bukan sahaja dari negara-negara Asia tetapi turut membabitkan benua Eropah dan Amerika.

“Antara negara yang kita hantar bahan dikenal pasti ini termasuk Amerika Syarikat (AS). Sebanyak 21 kontena dihantar kembali ke AS melalui Pelabuhan Kuching dan 15 kontena di Pelabuhan Pulau Pinang.

“United Kingdom ada satu kontena, Poland satu, Korea Selatan dua, Vietnam dua dan semuanya 41 kontena dengan berat keseluruhan 796,553 kilogram (kg),” jelasnya.

Tuan Ibrahim turut menegaskan komitmen kerajaan untuk memastikan negara ini bebas daripada elemen bercanggah dengan Konvensyen Basel.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.