nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Dengar sembang Tommy dan DAP, gajah pun terbang

DARI awal pelantikan, ramai yang mempertikaikan sama ada Tommy Thomas adalah indvidu yang ‘fit’ atau layak untuk menerajui Jabatan Peguam Negara (AGC).

Ini memandangkan tugas Peguam Negara (AG) bukan sahaja sebagai penasihat undang-undang kepada kerajaan bahkan adalah seorang Pendakwa Raya.

Tommy seperti diketahui seorang peguam kanan yang pengalamannya lebih banyak dalam bidang perundangan sivil, bukan jenayah.

Apatah lagi menjalankan pendakwaan jenayah, beliau tidak ada kepakaran itu kerana tidak pun pernah bertugas sebagai timbalan pendakwa raya.

Sedangkan ini semua membabitkan skil berbeza yang lazimnya diambil kira dari awal sebelum pelantikan seseorang sebagai Peguam Negara kerana tanggungjawabnya sangat besar.

Bukan isu warna kulit beliau seperti cuba diputar belit pihak tertentu walau soal kelemahan penguasaan bahasa kebangsaan juga menimbulkan persoalan.

Namun, kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang masih dalam fasa bulan madu kejayaan menumbangkan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) tidak mengendahkan pandangan lain.

Mereka merasakan Tommy paling layak walau beliau orang luar dari AGC. Antara alasan yang masyhur ketika itu kepakaran Tommy diperlukan dalam menyelesaikan isu melibatkan 1MDB yang antaranya perlu berurusan di luar negara.

Namun, selepas kira-kira 20 bulan, apa hasilnya? Apakah Tommy yang dianugerahkan gelaran Tan Sri oleh kerajaan PH berjaya melaksanakan misi yang diberikan kerajaan PH dengan jayanya?

Prosoding jenyah berprofil tinggi yang biasanya AG-AG sebelum ini kendalikan sebagai ketua kini terpaksa guna peguam luar.

Yang nampak, kuasa Peguam Negara menerusi Perkara 145 Perlembagaan Persekutuan digunakan bagi menghentikan pendakwaan dalam kes berkaitan pimpinan politik seperti dibangkitkan banyak pihak.

Ramai yang mengkritik beliau kerana tindakan berkenaan termasuk menarik balik pertuduhan ke atas kes Lim Guan Eng berhubung isu pembelian banglo yang telah mengejutkan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Sebagai AG, beliau memang memberikan alasan perundangan di sebalik tindakannya namun kritikan ke atasnya tidak mampu dihentikan kerana dilihat mengejutkan seperti kenyataan SPRM.

Lebih mengejutkan, dalam soal misi membawa balik wang negara berkaitan 1MDB juga nampaknya tidak ke mana – tak seperti reputasi beliau yang diuar-uarkan PH.

Yang beliau tahu walau setelah tidak lagi sebagai AG, terus menerus perlekehkan kejayaan Perikatan Nasional (PN) menyelesaikan persetujuan bayaran balik dari Goldman Sachs.

Konon tak patut buat penyelesaian luar mahkamah sedangkan mereka dulu berunding untuk hal sama. Bila PN dapat penyelesaian jauh lebih tinggi masa PH dan Tommy dapat, diperlekeh pula.

Betullah ikut sembang DAP dan Tommy, gajah pun terbang. Kononnya boleh buat lebih daripada apa yang dibuat Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz dan Peguam Negara, Tan Sri Idrus Harun.

Apabila Tengku Zafrul dengan penuh meyakinkan ‘membuka’ cerita apa yang berlaku ketika pentadbiran PH masa sesi penggulungan perbahasan di Dewan Rakyat Khamis lalu, tahu pula Tommy kata tidak mahu berhujah lagi bab penyelesaian dengan Goldman Sachs.

Katanya, cukuplah komen tulisan tangannya yang disiarkan sebuah portal sambil menafikan bersetuju menerima tawaran AS$1.75 bilion dolar – penafian kepada dakwaan yang tidak pernah wujud, kata Ahli Parlimen Jelebu.

Yang orang bangkitkan ialah Tommy hanya dapat persetujuan penyelesaian AS$1.75 bilion sahaja sedangkan di bawah kerajaan PN negara mampu dapat AS$3.9 bilion. Prosiding jenayah pun tak tahu sama seperti yang digebangkan,

Entahlah, rakyat Malaysia dikelirukan dari awal sampai sekarang. Ceritanya cukup gah tetapi tindakan tidak seiring pun memandangkan 1MDB satu kes perundangan rumit kerana libatkan pihak di luar negara.

Maka, apabila AG sekarang (lantikan orang dalam perkhidmatan perundangan) dan Tengku Zafrul berjaya lakukan, cukup-cukuplah Tommy dan PH hendak mendabik dada di atas apa yang tidak termampu pun dibuat.

Apa pun kemarahan rakyat pada Tommy belum berakhir. Penjelasan Tengku Zafrul mengejutkan mengenai tindak-tanduk sebenar Tommy dan PH.

Malah jika dipakejkan tindakannya melepaskan kes jenayah melibatkan pimpinan PH sehinggalah kepada seakan tong kosong dalam penyelesaian 1MDB, ada yang bersuara supaya darjah kebesaran yang diberikan kepada Tommy dikaji semula kerana tidak padan dengan sumbangannya. – Oleh M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.