nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Top Glove diarah tambah baik asrama pekerja asing

28 OGOS: Top Glove Corporation Bhd diarahkan menambah baik keadaan tempat tinggal pekerja asing sebagai salah satu syarat untuk menangani sekatan import yang dikenakan oleh Amerika Syarikat (AS) terhadap syarikat pengeluar sarung tangan getah itu.

Kementerian Sumber Manusia dalam kenyataan media baru-baru ini berkata, Akta Standard Minimum Perumahan dan Kemudahan Pekerja 1990 (Pindaan) (Akta 446) yang akan berkuat kuasa mulai 1 September 2020 dijangka dapat menangani isu tersebut.

Menurut kementerian itu, pihak majikan atau syarikat perlu membina sendiri penginapan ini atau boleh juga menggunakan perkhidmatan penginapan berpusat pekerja yang disediakan oleh penyedia penginapan yang diperakukan oleh Jabatan Tenaga Kerja.

“Penalti sehingga RM50,000 akan dikenakan kepada majikan yang gagal memenuhi standard yang telah ditetapkan di bawah akta tersebut,” katanya.

Pada 26 Ogos lalu, Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri M Saravanan mengetuai lawatan kerja ke Top Glove Corporation yang merangkumi tiga tempat iaitu Menara Top Glove, Pusat Penyelidikan dan Pembangunan Top Glove dan asrama pekerja.

Lawatan kerja itu disertai oleh pegawai daripada Kementerian Sumber Manusia, Kementerian Dalam Negeri, Kementerian Luar, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri serta wakil Kedutaan AS di Kuala Lumpur.

Jabatan Kastam dan Kawalan Sempadan AS mengenakan sekatan terhadap Top Glove Sdn Bhd dan TG Medical Sdn Bhd sejak 15 Julai lalu berikutan dakwaan buruh paksa semasa proses pembuatan sarung tangan getah syarikat tersebut.

Kementerian Sumber Manusia menambah, pematuhan terhadap peraturan yang temaktub dalam Akta 446 (Pindaan) 2019 akan membawa kepada penyelenggaraan penginapan yang lebih teratur, sistem perumahan yang lebih baik, selesa dan memastikan kesihatan dan keselamatan para pekerja lebih terjamin.

“Keadaan ini akan memberikan kesan positif bukan sahaja dalam kalangan pekerja dan pada masa yang sama dapat meningkatkan jaminan keselamatan masyarakat secara keseluruhan,” jelasnya. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.