nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Majikan ambil pekerja OKU dapat insentif RM1,000 sebulan

10 SEPT: Majikan yang menyediakan peluang pekerjaan kepada pekerja orang kurang upaya (OKU) akan mendapat bayaran insentif RM1,000 sebulan bagi tempoh enam bulan.

Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri M Saravanan berkata, kementeriannya juga mewujudkan program Insentif Pengambilan Pekerja bagi menggalakkan pengambilan pekerja OKU oleh majikan.

Menurut beliau, langkah itu membuktikan bahawa kerajaan sentiasa prihatin dan mengiktiraf golongan OKU dalam usaha untuk membantu memberi sokongan moral kepada mereka untuk mendapatkan pekerjaan.

“Sehingga 8 September, seramai 232 orang telah ditempatkan pekerjaan melibatkan 151 majikan. Latihan kemahiran juga turut disediakan bagi meningkatkan kemahiran dan kebolehpekerjaan pekerja tersebut,” katanya ketika menggulung perbahasan usul menjunjung kasih titah ucapan Yang di-Pertuan Agong bagi kementeriannya sidang Dewan Negara, hari ini.

Dalam pada itu, Saravanan memberitahu, kementeriannya menerusi Jabatan Tenaga Kerja turut melaksanakan Skim Bantuan Galakan Perniagaan Orang Kelainan Upaya (SBGP-OKU) bagi membantu perniagaan yang diusahakan oleh golongan tersebut.

Tambahnya, kerajaan akan memperluaskan lagi promosi skim berkenaan agar dapat dinikmati oleh golongan OKU di negara ini.

“Program ini membantu usahawan OKU untuk menggembangkan perniagaan dan menggajikan OKU yang lain. Pencapaian sehingga 26 Ogos seramai 44 usahawan OKU terima bantuan skim ini dan 82 OKU berjaya digajikan.

“Kementerian akan sentiasa meneruskan usaha-usaha untuk membantu OKU dalam pencarian pendapatan dan akan sentiasa diberi sokongan diberi perhatian sewajarnya oleh kementerian,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.