nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

6 kluster baru, 3 kematian, 73 di ICU

10 OKT: Kes baru COVID-19 di seluruh negara masih kekal tinggi dengan 374 penularan dilaporkan hari ini yang turut melibatkan tiga kes kematian.

Pada masa sama, enam kluster baru dilaporkan dengan empat daripadanya di Selangor manakala individu yang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) kini bertambah kepada 73 kes.

Sabah pula masih mencatatkan kes yang tinggi dengan 277 kes berikutan pengesanan aktif dilakukan di kawasan berisiko di negeri itu oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, kedua tertinggi hari ini ialah Selangor dengan 44 kes diikuti Kedah dengan 27 kes.

Katanya, kesemua kes baru di Kedah adalah melibatkan kluster Tembok iaitu penularan di kawasan penjara di negeri berkenaan.

Jelas beliau, kes melibatkan individu yang mempunyai sejarah perjalanan ke Sabah masih dilaporkan hari ini melibatkan 17 penularan.

“Ini menjadikan kes positif COVID-19 dalam kalangan mereka yang mempunyai sejarah perjalanan ke Sabah sejak 20 September lalu adalah seramai 341 kes.

“Daripada 374 penularan baru hari ini, dua adalah kes import melibatkan jangkitan dari Filipina,” katanya dalam sidang akhbar hari ini.

Katanya, negeri lain yang melaporkan kes COVID-19 hari ialah Sarawak dengan sembilan kes, Kuala Lumpur (enam), Pulau Pinang (tiga), Johor (dua), Perak (dua), Labuan (dua), Putrajaya (dua) dan Melaka satu kes.

Jelas Noor Hisham, daripada 277 kes di Sabah hari ini, 113 adalah hasil saringan kontak rapat diikuti 31 kes adalah dari kluster-kluster yang telah dilaporkan sebelum ini.

Ujar beliau, 15 lagi kes adalah daripada kluster baru iaitu Kluster Highway dan 118 kes dikesan daripada saringan lain.

“Kesemua tiga kes kematian hari ini turut melibatkan negeri Sabah dengan kes ke-153 merupakan seorang lelaki berusia 61 tahun yang meninggal dunia di Hospital Tawau.

“Kes ke-154 pula meninggal dunia di Hospital Kota Kinabalu melibatkan seorang wanita dan kes ke-155 di Semporna melibatkan lelaki berusia 51 tahun.

“KKM mengucapkan takziah kepada smeua ahli keluarga,” katanya.

Sementara itu, Noor Hisham berkata, enam kluster dilaporkan hari ini melibatkan empat di Selangor dan masing-masing satu di Sabah dan Sarawak.

Katanya, kluster pertama adalah Kluster Highway di Kota Belud yang melibatkan 23 kes positif manakala kluster kedua ialah Bah Manggis di Selangor yang melibatkan daerah Kuala Langat dan Tawau dengan setakat tengah hari ini sebanyak lapan kes dikesan positif.

“Kluster ketiga ialah Kluster Utama melibatkan daerah Petaling dan Gombak. Kes indeks dikesan hasil saringan individu bergejala dengan 10 kes dikesan positif daripada kluster ini.

“Kluster keempat ialah Kluster Tasik Selangor yang melibatkan Klang, Hulu Langat dan Miri. Kes indeks dikesan hasil saringan di pintu masuk di Miri. Setakat ini 10 kes dikesan positif.

“Kluster kelima, Kluster Simera di Selangor melibatkan daerah Hulu Langat, Kuantan dan Hulu Terengganu yang mana lapan dikesan positif dan kluster keenam ialah Kluster Putra di Bintulu. Kes indeks dikesan hasil saringan di pintu masuk Sarawak dan setakat ini lima dikesan positif,” katanya. -Oleh M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.