nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Minyak sawit Malaysia mesti mapan

27 OKT: Industri sawit Malaysia perlu terus menghasilkan Minyak Sawit Mapan Diperakui (CSPO) bagi memenuhi permintaan dunia.

Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali berkata, selain harga yang kompetitif, reputasi turut memainkan peranan penting.

Menurut beliau, minyak sawit Malaysia juga mesti mematuhi peraturan yang ketat dalam pasaran pengguna.

“Ia mesti mapan dalam segenap aspek dan isu-isu seperti penyusutan kepelbagaian bio, konflik tanah, pembukaan hutan, buruh paksa dan keselamatan makanan mesti diberi keutamaan.

“Kami sedang bekerja keras untuk memastikan CSPO Malaysia kekal menjadi minyak sawit premium – anugerah Tuhan kepada dunia,” katanya ketika menyampaikan ucaptama pada Persidangan dan Pameran Minyak Sawit dan Laurik 2020 yang diadakan secara maya, hari ini.

Mohd Khairuddin memberi jaminan bahawa kerajaan akan meneruskan usaha mempromosi penggunaan minyak sawit di pasaran global.

Beliau menambah, usaha itu termasuk menyediakan data mengenai minyak sawit dan melakukan penyelidikan secara berkolaborasi dengan institusi terkemuka di negara-negara pengimport utama.

“Dalam hal ini, Malaysia telah menubuhkan Institut Penyelidikan dan Teknikal Kelapa Sawit (PORTSIM) di China dan India untuk memberikan sokongan teknikal dan ilmiah dalam mempromosikan penggunaan minyak sawit,” jelasnya.

Selain itu, Mohd Khairuddin memberitahu, Malaysia akan terus menganjurkan Seminar Perdagangan Minyak Sawit (POTS) secara dalam talian di pasaran utama dan baharu untuk menyebarkan maklumat mengenai khasiat minyak sawit. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.