nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

22,500 pekebun kecil getah dibantu

25 NOV: Seramai 22,500 pekebun kecil getah menerima Insentif Pengeluaran Getah (IPG) yang sedikit sebanyak memberi kelegaan kepada mereka menempuhi kehidupan sukar khususnya berdepan dengan pandemik COVID-19.

Menteri Pembangunan Luar Bandar, Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad berkata, pekebun kecil getah harus memohon kad Permit Autoriti Transaksi Getah (PAT-G) dengan Lembaga Getah Malaysia (LGM) jika mahu membuat tuntutan Skim Insentif Pengeluaran Getah (IPG).

“RISDA hanya sebagai pemudah cara iaitu menerima borang-borang permohonan dari pekebun kecil yang memang RISDA urus dan kawal selia dan kemukakan pada LGM untuk disemak bagi mendapat kelulusan dan pembayaran.

“Program aktiviti ekonomi tambahan, kerajaan melalui RISDA akan terus membantu pekebun kecil di seluruh negara. Tahun lepas, RM20 juta harap suasana COVID-19 dapat menambah peruntukan lebih supaya daapt beri manfaaf lebih kepada pekebun kecil. Setakat ini 22,500 pekebun kecil menerima manfaat,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika menggulung perbahasan Rang Undang-Undang Perbekalan (Belanjawan) 2021 peringkat dasar bagi kementeriannya dalam sidang Dewan Rakyat, hari ini.

Sementara itu, Abdul Latiff memberitahu pihaknya sedang melaksanakan perbincangan bersama LGM bagi membincangkan perlunya satu koordinasi dilaksanakan bagi menambah baik sistem LGM dalam memudahkan pekebun kecil melakukan pengurusan dengan lembaga tersebut.

“RISDA ada di mana-mana, ada pokok getah ada RISDA namun tak semestinya ada pokok getah, LGM itu ada sebab itu perlukan koordinasi.

“Saya dah pun jumpa Ketua Pengarah LGM, dah ada perjumpaan dengan saya dan Yang Berhormat Jerantut, itu cadangan baik,” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.