nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Asrama: 19 kertas siasatan dibuka terhadap Top Glove

1 DIS: Jabatan Tenaga Kerja Semenanjung Malaysia (JTKSM) membuka 19 kertas siasatan melibatkan enam kumpulan syarikat Top Glove selepas mendapati syarikat itu tidak mematuhi Akta Standard Minima Perumahan, Penginapan dan Kemudahan Pekerja 1990 (Akta 446).

Kementerian Sumber Manusia (KSM) menerusi kenyataan media memberitahu ,JTKSM akan mengambil tindakan lanjut bagi merujuk kertas siasatan yang telah dibuka kepada Timbalan Pendakwa Raya bagi semua kesalahan yang disiasat di bawah Akta 446.

“Jika sabit kesalahan, majikan boleh dihukum dengan denda sehingga RM50,000 bagi setiap kesalahan.

“Oleh itu, KSM ingin menegaskan sekali lagi bahawa Kementerian tidak akan sesekali berkompromi dalam perkara ketidakpatuhan mana-mana majikan terhadap Akta 446 mahupun akta yang berkuatkuasa yang lain,”katanya.

Dalam pada itu, menerusi kenyataan sama, tindakan itu diambil berikutan operasi penguatkuasaan dilakukan secara serentak di lima negeri pada 26 November lalu.

“Hasil siasatan secara menyeluruh ke atas penginapan dan asrama pekerja mendapati majikan tidak mematuhi Akta Standard Minima Perumahan, Penginapan dan Kemudahan Pekerja 1990 (Akta 446). Kesalahan utama adalah kegagalan syarikat ini memohon Perakuan Penginapan daripada Ketua Pengarah Jabatan Tenaga Kerja dibawah seksyen 24D Akta 446.

“Kegagalan ini seterusnya telah membawa kepada kesalahan-kesalahan lain termasuklah keadaan penginapan dan asrama yang padat, tidak selesa dan tiada pengudaraan yang sesuai. Malahan bangunan yang digunakan sebagai penginapan turut tidak mematuhi undang-undang Pihak Berkuasa Tempatan (PBT),” katanya.

Justeru itu, KSM sekali lagi menyeru para majikan dan penyedia penginapan berpusat segera bertindak membuat permohonan Perakuan Penginapan bagi mereka yang masih belum lagi berbuat demikian.

“Permohonan boleh dibuat atas talian melalui pautan http://akta446.mohr.gov.my dan sebarang pertanyaan mahupun nasihat berkaitan Akta 446 juga akta-akta lain dalam bidang kuasa Jabatan boleh menghubungi KSM dan JTKSM di talian 03-8886 5192 / 03- 8886 2409 / 03- 8886 2352 / 03-8888 9111 atau mana-mana pejabat Tenaga Kerja berhampiran,”katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.