nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

GST: RM4b bayaran balik setakat November

2 DIS: Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) telah menjelaskan lebih RM4 bilion bayaran balik Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) sehingga 30 November lalu.

Ketua Pengarah Jabatan Kastam Diraja Malaysia, Datuk Abdul Latif Abdul Kadir berkata, bayaran balik berkenaan dibayar kepada 27,426 syarikat dan merangkumi 40,280 tuntutan.

Beliau berkata, bagaimanapun masih terdapat 82,517 tuntutan pembayaran balik GST yang tidak dapat diproses serta dibayar balik membabitkan 48,225 syarikat dengan nilai tuntutan sebanyak RM1.316 bilion.

“Antara masalah yang dihadapi jabatan itu untuk memproses tuntutan berkenaan kerana penuntut gagal memberi maklum balas bagi mengemukakan dokumen yang diperlukan serta maklumat bank yang dinyatakan tidak sah.

“Keadaan ini disebabkan penuntut tidak mengemaskini maklumat pendaftaran syarikat seperti alamat perniagaan, nombor telefon dan emel dalam sistem MyGST sehingga menyebabkan notis atau surat pemakluman tidak sampai ke pengetahuan penuntut,” katanya dalam sidang media, hari ini.

Berikutan itu, Abdul Latif menyarankan mana-mana syarikat yang masih belum terima tuntutan pembayaran balik GST untuk mengemas kini maklumat pendaftaran dan maklumat bank di dalam laman web Taxpayer Access Point (TAP) MyGST.

“Selain itu, penuntut juga boleh menghubungi jabatan itu melalui e-mel Cawangan Kawalan Operasi dan Pulang,” katanya.

Sementara itu, dalam perkembangan lain, Abdul Latif berkata, sehingga kelmarin, sebanyak 519 kes penyeludupan dan pengedaran minuman keras jenis bir dipatahkan oleh pihaknya.

“Semua kes ini membabitkan rampasan bernilai RM1.387 juta dengan hasil cukai dan duti iaitu RM34 juta. Rampasan ini membabitkan minuman keras sebanyak 1.146 juta liter,” katanya.

Abdul Latif berkata, pihaknya berjaya mematahkan empat kes penyeludupan minuman keras secara berturutan dalam tempoh lima jam di Lembah Klang pada Selasa lalu.

“Jumlah keseluruhan minuman keras yang disita bagi empat kes berkenaan dianggarkan RM110,000 dengan jumlah duti dan cukai dianggarkan RM448,000 manakala nilai bagi tiga kenderaan disita ialah RM150,000 dan seramai lima lelaki warga tempatan ditahan sebelum dilepaskan dengan jaminan pihaknya,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.