nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

5D bangkit zaman gemilang Melaka – Sulaiman

11 DIS: Kerajaan negeri Melaka mahu mengembalikan zaman kegemilangan sebagai kota perniagaan antarabangsa dan pusat pengembangan tamadun Islam dunia melalui tindakan berteraskan 5D.

Singkatan itu adalah bagi Dimension (Dimensi), Deliver (Pelaksanaan), Dynamic (Dinamik), Direction (Haja Tuju) dan Doa.

Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Sulaiman Md Ali berkata, tindakan yang mencakupi pembaharuan, usaha, inisiatif, program dan perancangan strategik telah, sedang serta akan dilaksanakan itu bersifat kejayaan segera mahupun kejayaan besar bagi menghasilkan pulangan besar yang cepat.

“Perkara Dimension ini akan membina hala tuju Melaka Rumahku yang komprehensif serta holisitik dengan di dalamnya terkandung visi Menuju Negeri Lestari, lima misi berasaskan T.E.R.A.S (teknologi, entrepreneurship, revolusi industri dan ekonomi, antarabangsa dan sejahtera), ada enam pemboleh daya yang salah satunya menyebut tentang kemapanan ekonomi dan dilingkari kesemuanya itu untuk mencapai kecemerlangan duniawi serta ukhrawi,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika menggulung perbahasan Belanjawan Melaka 2021 dalam sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Melaka di Kompleks Seri Negeri, Ayer Keroh, hari ini.

Sulaiman yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Lendu menjelaskan, perkara Deliver antaranya membabitkan peruntukan Belanjawan 2021 kepada setiap 28 ADUN dapat digunakan untuk masyarakat terutama bagi meringankan beban hidup rakyat Melaka ketika ini.

“Selain itu, saya mahu semua kakitangan kerajaan negeri Melaka seramai 7,553 orang dan 32,015 kakitangan kerajaan Persekutuan di Melaka memastikan segala inisiatif diumumkan dalam Belanjawan 2021 Negeri Melaka, dapat dilaksanakan secepat dan sebaik mungkin untuk kesejahteraan rakyat serta kemakmuran ekonomi Melaka.

“Bagi perkara Dynamic pula, kita termasuklah penjawat awam perlu komited, cekap dan kompeten dengan kerja yang ditugaskan walau ke mana kita ditempatkan, kita mampu mengekalkan malah menambah baik produktiviti dan mutu kerja yang dilakukan serta mencapai tahap piawaian ditetapkan,” ujarnya.

Sulaiman berkata, di bawah perkara Direction terdapat tiga pendekatan iaitu ‘Setiap Hari Adalah Hari Bertemu Rakyat’ bagi memberi ruang kepada setiap ADUN untuk datang berbincang dengan beliau, Rakan Strategik iaitu bersama-sama pembangkang memajukan Melaka dan penubuhan Melaka Waterfront Economic Zone (M-WEZ) sebagai penukar permainan kepada landskap ekonomi negeri.

“D yang terakhir ialah Doa. Kita sama-sama berdoa, mudah-mudahan Allah SWT akan kurniakan rezeki yang melimpah kepada rakyat dan negeri Melaka,” katanya.

SIDANG DUN Melaka kemudian ditangguhkan ke tarikh yang belum ditetapkan.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.