nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Jangan hukum seseorang murtad berdasarkan khabar angin

21 DIS : Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Dr Zulkifli Mohamad al-Bakri mengingatkan umat Islam di negara ini agar tidak mudah menghukum seseorang itu murtad hanya berdasarkan khabar angin yang masih belum dipastikan kesahihannya.

Menurut beliau, Islam menuntut umatnya untuk mengesahkan kebenaran maklumat sesuatu isu sebelum melontar sebarang tanggapan atau pandangan terhadap isu tersebut.

“Tangkap layar, rakaman video atau hantar di media sosial adalah maklumat sekunder dan tertier di mana ada kemungkinan sahih dan tidak.

“Dalam isu perkahwinan ini, wanita berkenaan serta ahli keluarganya jauah lebih mengetahui situasi sebenar yang berlaku termasuk berkait dengan status agamanya dan pasangannya.

“Dalam hal status agama seseorang, perkara 160 Perlembagaan Persekutuan mentakrifkan seseorang yang berbangsa Melayu itu beragama Islam.

“Justeru, tidak semudahnya bagi sesiapa pun untuk menghukum seseorang yang berbangsa Melayu murtad hanya berdasarkan khabar angin yang belum dipastikan kesahihannya,” jelasnya menerusi satu kenyataan yang dimuat naik di facebook rasmi beliau.

Bagaimanapun,kata beliau lagi, sebarang tindakan yang membawa kepada syubhah seperti sangkaan tidak baik kepada orang ramai sewajarnya dielakkan.

“Sepertimana kata Saidina Umar r.a, berhati-hatilah dengan ruang-ruang tohmahan yang membawa maksud, sesiapa yang menempuh laluan tohmahan akan ditohmah.

“Berdasarkan seksyen 10 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam negeri Johor, perkahwinan antara Muslim dan bukan Muslim tidak dibenarkan. Pasangan yang bukan Muslim hendaklah memeluk Islam terlebih dahulu sebelum perkahwinan dilangsung.

“Manakala bagi perkahwinan yang dilakukan di luar negara, permohonan perkahwinan hendaklah dikemukakan kepada pendaftar perkahwinan kepada Pendaftar Perkahwinan, Penceraian dan Rujuk di kedutaan negara tersebut,” ujarnya.

Sehubungan itu, beliau berharap agar umat Islam di negara ini bersabar dan menunggu penjelasan daripada pihak berkuasa agama negeri dan menanggapi isu seperti ini dengan berhemah.

“Saya yakin sebarang bentuk kemelut akan dapat diselesaikan dengan secara hikmah dan bijaksana. Apatah lagi tindakan mempolitikkan isu sensitif seperti ini tidak matang, malah tidak menguntungkan agama.

“Saya berharap agar kita sama-sama berdoa kepada pasangan tersebut semoga Allah mengurniakan taufik dan hidayah kepada mereka, rezeki yang baik serta zuriat yang soleh dan solehah,” ujarnya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.