nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kes petugas kesihatan positif Covid-19 meningkat

22 DIS : Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) memaklumkan sehingga semalam, seramai 1,880 kakitangan petugas kesihatan disahkan positif Covid-19 selepas menjalani ujian saringan virus tersebut.

Menurut Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Noor Hisham Abdullah, sehingga 15 Disember lalu, sejumlah 52,593 petugas kesihatan telah menjalani ujian saringan Covid-19,

“Mereka terdiri di kalangan mereka yang bergejala, baru kembali dari Sabah, petugas di kawasan berisiko tinggi, mereka yang bertugas di fasiliti yang berlakunya kluster, petugas yang mempunyai kontak rapat dengan pesakit dan lain-lain lagi.

“KKM juga mengambil maklum tentang perkembangan terbaru mutakhir ini di mana terdapat peningkatan kes dalam kalangan petugas-petugas kesihatan terutamanya di dalam fasiliti-fasiliti kesihatan di dalam zon merah dan kawasan-kawasan berisiko tinggi.

“Berdasarkan siasatan yang telah dijalankan oleh KKM, majoriti punca jangkitan dalam petugas kesihatan adalah jangkitan antara petugas-petugas kesihatan dan juga daripada komuniti.  

“Justeru itu, KKM sentiasa menekankan kepentingan mematuhi langkah-langkah kawalan dan pencegahan jangkitan COVID-19 dalam kalangan petugas kesihatan semasa bertugas di fasiliti kesihatan dan terutama sekali ketika berada dalam komuniti,” jelasnya dalam kenyataan media hari ini.

Antara langkah-langkah pencegahan dan kawalan yang disarankan KKM adalah mengamalkan budaya normal baharu semasa bekerja, memakai Personal Protective Equipment (PPE), membuat gate keeping iaitu saringan suhu badan petugas dan deklarasi gejala di pintu-pintu masuk fasiliti dan menjalankan pemantauan harian gejala semasa bertugas.

“Justeru, KKM ingin menyeru kepada semua petugas barisan hadapan untuk mengamalkan langkah-langkah pencegahan dan kawalan agar jangkitan COVID-19 dikalangan petugas dan fasiliti kesihatan dapat dihindari.

“Masyarakat juga diseru untuk bekerjasama dengan pihak KKM dengan sentiasa memberikan maklumat yang benar kepada petugas kesihatan agar penilaian risiko yang tepat dapat dilaksanakan.

“Penilaian risiko yang tepat ini amat penting kerana ianya mampu melindungi petugas-petugas kesihatan seterusnya pesakit-pesakit lain daripada dijangkiti COVID-19,” katanya lagi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.