nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

RCH TH ambil kira kepentingan 9.3 juta pendeposit

22 DIS: Kerajaan memberi jaminan bahawa Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) tetap akan ditubuhkan bagi menyiasat kerugian dialami oleh Lembaga Tabung Haji (TH), beberapa tahun lalu.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri berkata, tindakan berkenaan menunjukkan kerajaan amat komited untuk memastikan semua transaksi dan urus tadbir dibuat oleh TH mestilah mengambil kira kepentingan lebih 9.3 juta pendepositnya.

“Suka saya tegaskan buat kesekian kalinya, kerajaan amat komited bagi memastikan segala transaksi dan urus tadbir yang dilakukan oleh TH adalah mengambil kira kepentingan lebih 9.3 juta pendeposit yang diamanahkan kepada kami.

“Justeru, segala proses untuk menubuhkan RCI berkenaan, akan diteruskan sebagaimana yang saya telah nyatakan dalam jawapan-jawapan sebelum ini,” katanya ketika menggulung perbahasan Rang Undang-Undang Perbekalan (Belanjawan) 2021 dalam sidang Dewan Negara, sebentar tadi.

zulkifli
DR ZULKIFLI MOHAMAD AL-BAKRI

Beliau berkata demikian menjawab persoalan dibangkitkan dua Ahli Dewan Negara iaitu Senator Idris Ahmad dan Senator Sabani Mat yang meminta Menteri di Jabatan Perdana Menteri menyatakan sama ada kerajaan akan menerus penubuhan RCI bagi menyiasat kerugian dialami TH, sebelum ini.

Mengenai mengenai isu yang sedang tular berkaitan seorang wanita Melayu Islam dari Johor yang dipaparkan berkahwin dengan seorang pemain hoki bukan Islam di India mengikut upacara agama lain, Zulkifli mengajak seluruh umat Islam agar menjunjung titah nasihat Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar agar tidak membuat apa-apa kesimpulan dan tindakan pramatang dalam berinteraksi dengan berita yang disebarkan.

Beliau memberitahu, tindakan itu perlu kerana status agama seseorang yang secara tidak langsung menyentuh maruah dirinya dan secara prinsip, kaedah fiqh yang bermaksud, “Keadaan asal seseorang itu bebas daripada tanggungan” di mana ia bererti, maruah diri seseorang kekal pada keadaan asalnya sehingga terbukti sebaliknya.

“Dari sudut perundangan pula, Perkara 160 Perlembagaan Persekutuan mentakrifkan seseorang yang berbangsa Melayu itu adalah beragama Islam. Oleh itu, tidak semudahnya bagi sesiapa untuk menghukum seseorang yang berbangsa Melayu itu murtad hanya berdasarkan khabar yang belum dipastikan kesahihannya.

“Justeru, kerajaan yakin dan percaya, isu ini akan dapat ditangani dalam masa terdekat oleh pihak berkuasa agama negeri Johor sebagaimana dimaklumkan oleh Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Agama Islam Negeri Johor, sementelahan ia juga mendapat perhatian langsung daripada Sultan Johor,” katanya. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.