nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Masjid di Selangor boleh solat Jumaat, jemaah

6 JAN: Masjid dan surau di Selangor dibenarkan untuk melaksanakan solat Jumaat serta solat lima waktu dengan jumlah jemaah yang ditetapkan oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) sejak Isnin lalu.

Pengarah JAIS, Datuk Mohd Shahzihan Ahmad berkata, penetapan jumlah jemaah itu dibuat berdasarkan perkembangan semasa setempat pandemik COVID-19 di negeri itu.

Menurut beliau, berdasarkan kelonggaran baharu, 500 jemaah dibenarkan menunaikan solat Jumaat di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (Masjid Negeri) dan Masjid Tengku Ampuan Jemaah manakala bagi solat lima waktu, 150 orang jemaah dibenarkan di kedua-dua masjid berkenaan.

“Seramai 300 jemaah pula dibenarkan solat Jumaat di 39 masjid pengurusan serta 17 masjid institusi di negeri ini dan 150 jemaah untuk solat lima waktu,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Dalam pada itu, Mohd Shahzihan memberitahu, bagi kebenaran solat Jumaat di masjid dan surau di daerah Kuala Selangor, Sabak Bernam serta Hulu Selangor, jumlah jemaah dibenarkan mengikut kapasiti ruang solat dengan penjarakan 1.5 meter manakala solat lima waktu, 40 jemaah dibenarkan (termasuk pentadbir).

Tambah beliau, bagi masjid dan surau kebenaran solat Jumaat di daerah Klang, Petaling, Kuala Langat, Sepang, Hulu Langat dan Gombak, 40 jemaah termasuk pentadbir fasiliti itu dibenarkan solat Jumaat serta solat lima waktu.

“Ketika perbincangan dengan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah mengenai kebenaran solat itu semalam, baginda menzahirkan rasa dukacita apabila sesetengah pihak mendakwa masjid dan surau di negeri ini sudah ditutup.

“Baginda juga berdukacita dengan tanggapan segelintir masyarakat ketetapan dibuat sebelum ini ibarat menghalang umat Islam beribadah di masjid dan surau,” katanya.

Oleh itu, Mohd Shahzihan menegaskan secara faktanya, masjid dan surau di Selangor terus dibuka secara berperingkat berdasarkan situasi semasa pandemik COVID-19.

“Bagaimanapun, perkara ini tidak disiarkan media kerana kebenaran berkenaan kerap berubah (mengikut situasi COVID-19 setempat).

“Justeru, baginda mahu kebenaran baharu solat ini dapat dimanfaatkan sebaiknya oleh ahli kariah dengan mematuhi sepenuhnya Prosedur Operasi Standard (SOP) ditetapkan supaya masjid dan surau tidak menjadi tempat cetusan baharu penularan pandemik COVID-19,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.