nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Tabung khas atasi masalah strata penduduk rumah kos rendah

15 MAC: Sumbangan diberikan badan korporat kepada mampu menyelesaikan dilema sering membelenggu penduduk rumah kos rendah.

Menteri Tenaga dan Sumber Asli, Datuk Seri Dr Shamsul Anuar Nasarah, berkata Lembaga Juruukur Tanah Malaysia antara penyumbang pertama yang tampil menyalurkan dana menerusi tabung berkenaan.

Katanya, sumbangan bernilai RM2 juta itu kemudian diperuntukkan untuk menyelesaikan hak milik strata kepada beberapa skim perumahan di tiga negeri dan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

“Tabung Khas Hak Milik Strata ini dapat membantu pemilik rumah bangunan khas, terutama golongan isi rumah berpendapatan rendah B40 untuk menyelesaikan masalah pemilikan berstrata kediaman masing-masing.

“Sumbangan Lembaga Jurukur Tanah Malaysia diharap menjadi pemangkin kepada badan korporat lain untuk turut menyumbang ke tabung terbabit bagi membantu penduduk rumah kos rendah mendapatkan hak milik strata,” katanya dalam satu kenyataan.

Shamsul Anuar berkata, tabung itu boleh menerima peruntukan daripada kerajaan dan sumbangan mana-mana pihak, sama ada perseorangan, pihak swasta, institut atau entiti dari dalam dan luar negara.

“Penyumbang boleh mendapat penolakan cukai 100 peratus secara terus mengikut subseksyen 44(6) Akta Cukai Pendapatan 1967,” katanya.

Tabung Khas Hak Milik Strata ditubuhkan kerajaan, bertujuan membantu menyelesaikan isu pemilikan bangunan lama berstrata yang dikenali sebagai bangunan khas di Semenanjung.

Bangunan khas meliputi struktur yang tiada dokumen Sijil Penyiapan dan Pematuhan (CCC) atau Sijil Layak Menduduki (CF) dan diduduki sebelum Jun 1996, menerusi perakuan automatik atau dari Jun 1996 hingga 11 April 2007, susulan perakuan daripada pihak berkuasa negeri.

Kegagalan permohonan hak milik strata bangunan khas adalah disebabkan pemilik asal atau pemaju tiada atau gulung tikar dan skim perumahan itu mempunyai masalah kewangan untuk memohon hak milik strata walaupun dalam keadaan pelikuidasi sudah dilantik.

Mengulas lanjut, Shamsul Anuar berkata, antara manfaat tabung itu adalah membantu pembeli kediaman bangunan khas, terutama bagi kategori kos rendah untuk mendapatkan hak milik strata.

Penyelesaian pendaftaran hak milik strata bagi bangunan khas, katanya, memudahkan urus niaga hartanah bangunan khas, selain memastikan buku daftar strata dibuka.

“Perbadanan pengurusan juga dapat ditubuhkan, sekali gus membolehkan pengurusan dan pentadbiran bangunan dilaksanakan dengan sempurna.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.