nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Rakyat lengkap dua dos vaksin akan terima sijil, lencana

17 MAC: Rakyat negara ini yang sudah mengambil kedua-dua suntikan vaksin COVID-19 akan diberikan sijil vaksinasi dalam aplikasi MySejahtera dan lencana imunisasi.

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba, berkata sijil dan lencana itu menjadi bukti bahawa mereka sudah menerima suntikan dos vaksin lengkap.

“Hari ini, pemberian dos kedua vaksin COVID-19 dimulakan. Kita akan keluarkan sijil vaksinasi dalam aplikasi MySejahtera, dan lencana imunisasi COVID-19 kepada penerima suntikan berkenaan.

“Sijil ini tertera nama dan kad pengenalan penerima vaksin dan tertulis individu berkenaan disahkan sudah menerima vaksin COVID-19,” katanya hari ini.

Dr Adham berkata, lencana imunisasi COVID-19 itu tidak boleh dipalsukan kerana dilengkapi ciri keselamatan.

“Lencana ini ada kod keselamatan, jadi tidak boleh tiru dan ciri keselamatan ini diperlukan kerana akan membabitkan berjuta-juta orang yang menggunakannya untuk keperluan masa depan,” katanya.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyididn Yassin hari ini menjadi individu pertama menerima dos kedua vaksin COVID-19, selepas 21 hari menerima suntikan pertama pada 24 Februari lalu.

Vaksin keluaran Pfizer-BioNTech yang disuntik kepada petugas barisan hadapan itu perlu dilengkapkan dengan dua dos imunisasi.

Sementara itu, Adham mengesahkan kementerian akan mengumumkan Bantuan Khas Kewangan Mudarat Vaksin COVID-19 pada Isnin depan.

Bantuan itu, katanya, khusus untuk penerima imunisasi berkenaan yang mendapat kesan sampingan teruk.

“Bantuan ini, termasuk jika individu terbabit meninggal dunia akibat Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK).

“Kerajaan sudah pun meluluskan jumlah sumbangan hasil mesyuarat mingguan jemaah kabinet, hari ini,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.