nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

MEDAC komited bantu usahawan bangun semula melalui PEMERKASA

18 MAC: Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (MEDAC) komited memastikan insiatif Program Strategik Memperkasa Rakyat dan Ekonomi (PEMERKASA) dapat dinikmati segera usahawan terkesan dengan COVID-19 bagi membantu mereka meneruskan serta memulihkan aktiviti perniagaan.

Menterinya, Datuk Seri Wan Junaidi Tuanku Jaafar, berkata menerusi inisiatif itu, pihaknya menyokong pemberian insentif yang berkaitan usahawan dan koperasi.

Katanya, pengumuman PEMERKASA disampaikan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin semalam itu, menggalakkan perniagaan golongan sasaran selepas terkesan akibat kelembapan berikutan pandemik COVID-19.

WAN JUNAIDI

“Antaranya, lebih sejuta usahawan dijangka menerima manfaat menerusi bantuan one-off RM1,000 menerusi Geran Khas Prihatin atau GKP 3.0.

“Bagi usahawan sektor informal, TEKUN Nasional akan menyediakan dana tambahan sebanyak RM60 juta, terutama untuk Skim Pembiayaan Informal dengan had pembiayaan sehingga RM5,000 bagi perniagaan secara kecil-kecilan daripada rumah, pasar malam dan pasar tamu,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Dalam pada itu, Wan Junaidi berkata, pemerkasaan usahawan wanita melalui Kempen e-Dagang PKS dan PKS Mikro, serta Program Shop Malaysia Online, dana sebanyak RM30 juta berupaya membantu mereka beralih ke pasaran dalam talian.

Jelasnya, menerusi PEMERKASA, Bank Simpanan Nasional (BSN) turut menyediakan sejumlah RM50 juta bagi Skim Pembiayaan Mikro PEMERKASA-NITA untuk memberi galakan usahawanita menceburi bidang perniagaan.

“MEDAC bersedia membantu dalam menyalurkan segala insentif PEMERKASA kepada usahawan dan koperasi yang terkesan.

“Dengan pengumuman ini diharapkan usahawan dapat meneruskan kelangsungan operasi perniagaan mereka dalam tempoh yang sukar ini,” katanya.

Muhyiddin dalam pengumumannya itu, memaklumkan pelaksanaan PEMERKASA, bertujuan mengurangkan beban rakyat dan memacu pertumbuhan ekonomi negara.

PEMERKASA menumpukan 20 inisiatif strategik bagi melonjakkan pertumbuhan ekonomi, menyokong perniagaan dan meneruskan bantuan bersasar kepada rakyat dan sektor yang masih terkesan. – Oleh FAIZATUL FARHANA FARUSH KHAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.