nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Penggunaan Kalimah Allah Boleh Disalah Guna Musuh Islam

 25 MAC: Penggunaan kalimah Allah dibimbangi boleh disalah guna oleh musuh untuk memburukkan Islam di samping mampu mendatangkan kekeliruan kepada umat Islam.

Mursyidul Am PAS, Datuk Hashim Jasin berkata, Islam dilingkungi pelbagai musuh termasuk dalam kalangan bukan Islam di mana ada yang menentang secara terang dan secara halus.

Justeru, beliau memberitahu tindakan Kementerian Dalam Negeri (KDN) dan Kerajaan Malaysia memfailkan rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi bertepatan dengan suasana sekarang.

“Maka saya lebih tertarik supaya tidak dibenarkan penggunaan kalimah Allah kerana dibimbangi ia akan membawa maksud yang tidak tepat,” katanya ketika ditemui Kompleks PAS Perlis (KOMPAS), Kangar, hari ini.

Terdahulu, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 10 Mac lalu memutuskan penganut Kristian boleh menggunakan kalimah Allah dan tiga perkataan lain dalam penerbitan agama itu untuk pendidikan dalam komuniti mereka.

Selain kalimah Allah, penggunaan perkataan iaitu solat, Kaabah dan Baitullah juga dibenarkan kepada orang Kristian.

Namun, Kementerian Dalam Negeri (KDN) dan Kerajaan Malaysia telah memfailkan rayuan terhadap keputusan itu di Mahkamah Rayuan pada 15 Mac lepas.

Notis rayuan itu difailkan di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi dan Peguam Negara, Tan Sri Idrus Harun mengesahkan rayuan tersebut.

Dalam pada itu, Hashim menjelaskan terdapat perbezaan pendapat di antara ulama terdahulu mengenai penggunaan kalimah Allah.

“Antara ulama yang menolak pengunaan kalimah tersebut termasuk Allahyarham Tuan Guru Datuk Dr Haron Din kerana belum bersedia membenarkan golongan bukan Islam menggunakan kalimah itu.

“Manakala terdapat segelintir ulama yang lain pula membenarkan jika ia tidak melibatkan persoalan akidah,” katanya.

Tambah beliau, penggunaan kalimah Allah mempunyai pengertian yang khusus tidak seperti yang dimaksudkan oleh agama lain.

“Dalam Kristian contohnya, kalimah Allah membawa kepada tiga maksud iaitu Allah, Al Masih dan Ruhul Qudus, maka jika difahami secara demikian penggunaan kalimah Allah bercanggah dengan akidah umat Islam,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.