nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

MOT putuskan pelaksanaan ECRL ikut laluan jajaran asal

5 APR: Kerajaan akan menambah baik dan melakukan penjajaran semula Projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) mengikut laluan asalnya, iaitu Jajaran Utara dengan kos anggaran pembinaan sebanyak RM50 bilion.

Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong berkata, jajaran baharu yang dikenali sebagai ECRL 3.0 itu dilaksanakan setelah mengambil kira hasil perbincangan dan permuafakatan dengan pihak berkepentingan yang terbabit dengan projek ECRL seperti kerajaan negeri, agensi kerajaan persekutuan dan negeri, pihak berkuasa tempatan dan pemain industri.

Beliau berkata, Kementerian Pengangkutan (MOT) membuat keputusan untuk mengubah semula jajaran Seksyen C ECRL ke Jajaran Asal yang dicadangkan pada 2016-2017.

“Jajaran asal Seksyen C ini, yang juga dikenali sebagai Jajaran Utara, akan membabitkan laluan ECRL dari Mentakab ke Pelabuhan Klang melalui Bentong, Gombak dan Serendah berbanding Jajaran Selatan yang melalui Negeri Sembilan.

“MOT, sebagai pihak yang dipertanggungjawabkan bagi menyelia pelaksanaan projek ECRL, mendapati Jajaran Utara akan meningkatkan kebolehmampuan projek ECRL dan seterusnya memberi lebih manfaat kepada ekonomi, alam sekitar, dan sosial,” katanya pada sidang media ECRL di sini hari ini.

Ka Siong berkata, jajaran Seksyen C ECRL 3.0 dianggarkan merangkumi 201 kilometer termasuk 32.4 kilometer jajaran sisihan berbanding jajaran sebelum ini 185.5 kilometer (termasuk 41.5 kilometer jajaran sisihan).

Beliau berkata, ia menjadikan keseluruhan jajaran dari Kota Bharu ke Pelabuhan Klang dengan perubahan terkini adalah sepanjang 665 kilometer.

Mengulas lanjut, Ka Siong berkata pembinaan projek ECRL 3.0 adalah lebih rendah berbanding dengan kos asal pembinaan Fasa 1 dan Fasa 2 ketika projek infrastruktur mega itu dilancarkan pada 2017.

Ka Siong, berkata pembinaan ECRL melalui Jajaran Utara yang kembali kepada jajaran asal diluluskan pada 2017, adalah RM50 bilion.

“Anggaran berkenaan juga adalah lebih rendah berbanding dengan anggaran kos pembinaan ECRL 2.0 yang melalui Jajaran Selatan jika disertakan dengan pelaksanaan berasingan pembinaan Serendah Bypass iaitu sebanyak RM52.28 bilion.

“Walaupun pelaksanaan ECRL diubah kepada Jajaran Asal iaitu Jajaran Utara, projek ECRL secara keseluruhan masih boleh disiapkan dalam masa tujuh tahun dan mula beroperasi pada 2027,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.