nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PKP dua lokaliti di Mersing esok, PKPD Nabawan ditamatkan

19 APRIL: Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akan dilaksanakan di Mukim Endau dan Mukim Triang di Mersing, Johor, selama 14 hari, bermula esok.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata pelaksanaan itu disebabkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) hari ini, melaporkan situasi terkini peningkatan kes COVID-19 di dua mukim itu, akibat penularan kes Kluster Kampung Air Batang. 

Katanya, sehingga kini, KKM menjalankan 437 ujian saringan dan daripada jumlah itu, sebanyak 69 kes positif direkodkan dengan 25 kes aktif, manakala 29 sampel ujian masih menunggu keputusan.

“Selepas membuat penilaian risiko bersama pelbagai agensi dalam Jawatankuasa Teknikal PKP dan atas nasihat KKM, kerajaan bersetuju melaksanakan PKP di Mukim Endau dan Mukim Triang, Mersing, Johor, berkuat kuasa 20 April sehingga 3 Mei 2021.

“PKP di kedua-dua lokaliti ini perlu dilaksanakan kerana masih terdapat kes baharu dikesan walaupun sudah melebihi dua tempoh inkubasi (28 hari), selain mengelak penularan kes ke lokati lain,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam kenyataan berhubung perkembangan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP), hari ini.

Sementara itu, Ismail Sabri berkata, Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di Kampung Murni C, Nabawan, Sabah ditamatkan esok, seperti dijadualkan. 

Jelasnya, dalam tempoh itu, KKM menjalankan 548 ujian saringan dan tujuh tujuh daripadanya disahkan positif.

“KKM juga mengesahkan berlaku penurunan dan kluster adalah terkawal dengan kes terakhir direkodkan pada 13 April 2021, iaitu satu kes.

“Selepas membuat penilaian risiko bersama pelbagai agensi dalam Jawatankuasa Teknikal PKP dan atas nasihat KKM, kerajaan bersetuju menamatkan PKPD di Kampung Murni C, Nabawan, Sabah pada 20 April 2021 seperti dijadualkan,” katanya.

Dalam perkembangan berkaitan, Ismail Sabri berkata, seramai 196 individu ditahan kerana ingkar prosedur operasi standard (SOP) dan daripada jumlah itu, 191 individu dikenakan kompaun, manakala lima direman.

“Kesalahan paling tinggi direkodkan adalah penjarakan fizikal, iaitu 119 individu, diikuti tidak memakai pelitup muka (21) serta gagal merekod butiran diri dan daftar masuk premis (15).

“Aktiviti pusat hiburan pula, merekodkan 13 kesalahan dan lain-lain (28),” katanya.- Oleh FAIZATUL FARHANA FARUSH KHAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.