nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kes COVID-19 naik mendadak, Kelantan paling tinggi

22 APRIL : Sebanyak 662 kes baharu jangkitan COVID-19 dicatatkan di Kelantan sekali gus menjadi negeri tertinggi penularan pandemik itu daripada keseluruhan 2,875 kes baharu di seluruh negara, hari ini.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, negeri kedua tertinggi mencatatkan jangkitan baharu adalah Selangor dengan pertambahan 431 kes.

Menurut beliau, ini diikuti oleh Selangor sebanyak 633 kes dan seterusnya Sarawak yang merekodkan jumlah kes baharu sebanyak 474 kes.

“Selepas Sarawak merupakan negeri Johor iaitu sebanyak 169 Sabah, Pulau Pinang (144), Perak(49), Melaka (42), Negeri Sembilan (55), Pahang (29) Terengganu (29), dan Putrajaya (10)

“Penularan jangkitan yang merekodkan angka satu digit adalah Labuan dengan tiga kes manakala Perlis bebas daripada wabak COVID-19,” katanya menerusi kenyataan, hari ini.

Dalam pada itu, Noor Hisham memberitahu kes COVID-19 di negara ini menunjukkan peningkatan semula kes baharu sebanyak 2,875 kes berbanding semalam hanyalah mencatatkan 2, 340 kes.

Menurutnya, daripada jumlah itu, sebanyak 2,846 kes tempatan dan 29 kes import yang menjadikan jumlah keseluruhan kes wabak itu di negara ini setakat tengah hari tadi 384,688 kes.

Menurut beliau, terdapat tujuh kes kematian hari ini yang melibatkan tiga kes di Sabah, dua (2) kes di Selangor serta masing-masing satu (1) kes di Sarawak dan Kelantan.

“Sebanyak enam kes melibatkan warganegara dan satu bukan warganegara.

Jumlah kes sembuh baharu dilaporkan sebanyak 2,541 kes menjadikan jumlah kumulatif kes sembuh akibat pandemik itu melonjak kepada 361, 267 kes atau 93.91 peratus daripada keseluruhan kes.

“Jumlah kes yang berada di unit rawatan rapi (ICU) ketika ini pula adalah seramai 248 orang termasuk dan 115 yang memerlukan bantuan pernafasan. Ini menjadikan jumlah kumulatif kes aktif sebanyak 22, 014 atau bersamaan 5.68 peratus” katanya.

Sementara itu, Noor Hisham memberitahu terdapat13 kluster baharu yang telah dikenal pasti pada hari ini yang melibatkan lima kluster tempat kerja, empat kluster komuniti, tiga kluster sekolah/ institusi pendidikan Kementerian Pendidikan (KPM), dan satu kluster keagamaan.

Tambah beliau, kluster baharu yang terlibat adalah Jalan Industri Mekanikal, Johor; Jalan Skin, Johor; Kota Sawit, Sabah, Jalan Salahuddin, Kuala Lumpur; Jalan Raji, Selangor dan Sungai Banus di Sarawak

“Selain itu,  kluster yang terlibat adalah di Jalan Pokok Mangga, Melaka; Taman Changkat, Perak; Jalan Shah Banting, Selangor; Mengkebang, Kelantan;  Dinamik, Kedah dan Kampung Bangkahulu, Negeri Sembilan,” katanya.

Sementara itu, Noor Hisham berkata sebanyak 123 kluster telah tamat termasuk empat kluster yang tamat pada hari ini.

Beliau berkata, kluster tersebut adalah Kluster Putra Satu, Kluster Tapak Bina Jalan Kenangan, Kluster Balakong Satu, dan Kluster Siasai Tamu];

“Jumlah kluster aktif kini adalah 343 kluster manakala bagi jumlah kluster dengan pertambahan kes baharu pada hari ini 67 kluster.

“Kluster-kluster dengan pertambahan kes baharu tertinggi pada hari ini adalah Kluster Kok Lanas (78 kes), Kluster Jalan Khidmat (72 kes), dan Kluster Sungai Lemayong (65 kes),” katanya. – Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.