nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Sampai masa satukan institusi kewangan pembangunan

30 SEPT: Langkah konsolidasi atau penyatuan institusi-institusi kewangan pembangunan (DFI) di negara ini perlu dilaksanakan berikutan kewujudan terlalu banyak DFI berskala kecil yang membabitkan pertindihan mandat.

Pengerusi Bank Pembangunan Malaysia Bhd (BPMB), Datuk Seri Nazir Razak berkata, krisis ekonomi dan kesihatan akibat pandemik COVID-19 membuktikan bahawa DFI tidak cukup kukuh untuk menyalurkan sokongan tindak balas kitaran yang berkesan untuk membantu perniagaan mahupun ekonomi.

“Transformasi sektor berkenaan sudah lama tertangguh. Sejak berlakunya krisis kewangan Asia, kita telah dapat mentransformasi pasaran modal, syarikat berkaitan kerajaan, sistem perbankan dan tadbir urus sektor korporat.

“Namun, tidak banyak yang dilakukan dari segi (perubahan) DFI ini,” katanya ketika berucap pada majlis pemeteraian perjanjian antara BPMB, Credit Guarantee Corporation Malaysia Bhd (CGC) dan Menteri Kewangan (Diperbadankan) secara maya hari ini.

Menurut Nazir, selain pinjaman dalam bentuk tindak balas kitaran, usaha pengukuhan DFI Malaysia akan turut mempertingkat kemampuan institusi kewangan untuk menyokong pembangunan ekonomi negara dengan menyalurkan modal kepada peminjam yang tidak mendapat layanan bank-bank swasta, menyediakan modal bersubsidi untuk sektor-sektor utama dan penumpuan modal swasta bagi segmen utama ekonomi.

“BPMB amat menyokong penuh usaha-usaha kerajaan dan akan bekerjasama dengan semua pihak berkepentingan untuk mencapai matlamat mewujudkan sektor DFI yang lebih kukuh.

“Selain kemungkinan pelaksanaan langkah penyatuan (DFI) seterusnya, saya turut menyarankan supaya diwujudkan pengukur prestasi keseluruhan, tadbir urus dan rangka kerja pengurusan bakat secara menyeluruh,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.