nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan cadang pinda beberapa perkara dalam MA63

2 OKT: Kerajaan Persekutuan mungkin meminda beberapa perkara kritikal dalam peruntukan Perjanjian Malaysia 1953 (MA63) untuk mengembalikan semula hak rakyat Sabah dan Sarawak.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang), Datuk Seri Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar, berkata penggubalan rang undang-undang (RUU) berkaitan pindaan itu akan dilakukan dengan kerjasama Jabatan Peguam Negara.

Wan Junaidi menjelaskan, pembentangan untuk RUU berkenaan di Parlimen adalah menjadi keutamaan dan sasaran mahu dicapai beliau dalam tempoh 100 hari pelantikan sebagai Menteri di JPM.

“Kami sudah membentangkan pelan pelaksanaan komprehensif untuk perkara berkenaan dan mengikut garis masa, kami mengikut jadual. Kami optimis mampu menyelesaikan dalam tempoh 100 hari,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

WAN JUNAIDI

Mengulas lanjut, Wan Junaidi berkata, RUU terbabit memerlukan sokongan majoriti dua pertiga di Parlimen untuk diluluskan.

Berikutan itu, Wan Junaidi berkata perkara berkenaan memerlukan libat urus yang meluas membabitkan pemegang taruh utama, terutama Ahli Parlimen dan rakyat.

“Secara asasnya inilah yang saya sedang lakukan sekarang. Saya bergilir bertemu dengan kepemimpinan dan pegawai tinggi kerajaan di Sabah dan Sarawak untuk menjelaskan kepada mereka berkenaan perkara ini.

“Agenda ini sangat penting kepada kita dan saya berharap rakyat di Sabah dan Sarawak, tanpa mengambil kira pendirian politik, akan menyokong,” katanya.

Antara penunjuk prestasi utama bagi tempoh 100 dalam kementeriannya ialah menumpukan inisiatif mentransformasikan kerajaan, Parlimen dan MA63.

Antara tumpuan lain membabitkan had penggal perkhidmatan Perdana Menteri kepada 10 tahun; membenarkan pelantikan Timbalan Speaker Dewan Rakyat ketiga; dan mengembalikan hak rakyat Sabah dan Sarawak mengikut MA63.

Dalam pada itu, Wan Junaidi berkata, kerajaan hari ini yang dipimpin Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, dilihat komited membangunkan Sabah dan Sarawak, yang menjadi keutamaan mengikut Rancangan Malaysia Ke-12 (RMKe-12).

Beliau berkata, ia dijangka mempercepat pembangunan dan membantu meningkatkan kualiti kehidupan rakyat.

“Natijahnya, selepas mencapai kemerdekaan selama 58 tahun, lebih 40 peratus rakyat di Borneo masih berada di kawasan luar bandar, kekurangan fasiliti asas dan infrastruktur, membabitkan jaringan jalan raya, komunikasi, elektrik, pendidikan dan penjagaan kesihatan.

“Saya berharap mengikut RMKe-12, lebih banyak pembangunan dan kemajuan akan berlaku di Sabah dan Sarawak, justeru kita mampu menikmati fasiliti yang setaraf seperti mana dinikmati rakyat di Semenanjung,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.