nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Doktor usahawan tiada masalah bayar balik pembiayaan MARA

23 MEI: Majlis Amanah Rakyat (MARA) menafikan dakwaan usahawan terbabit Program Pembangunan Usahawan Profesional (ProSPEC) berdepan kebankrapan.

Timbalan Menteri Kemajuan Desa dan Wilayah, Datuk Rubiah Wang berkata setakat ini sejak program itu dijalankan tiada sebarang masalah pembayaran balik dilaporkan.

“Setakat ini tiada laporan yang menyatakan doktor ini terbeban. Tiada laporan. Dari sudut pembayaran (balik) pun setakat ini tidak memberi beban kepada doktor-doktor yang terlibat,” katanya ketika sesi Pertanyaan-pertanyaan Bagi Jawab Lisan di Dewan Rakyat, hari ini.

Beliau menjawab soalan tambahan dikemukakan Ahli Parlimen Segamat, Yuneswaran Ramaraj yang menyampaikan kebimbangan Presiden Pertubuhan Doktor-Doktor Islam Malaysia, Dr Boi Saidi Abd Razak berkait beban hutang yang menanti para doktor tersebut selain risiko membuka klinik baharu yang berdepan saingan.

Menurut Rubiah yang juga Ahli Parlimen Kota Samarahan, sambutan terhadap U.n.i Klinik amat baik dan diterima kerana menambah perkhidmatan perubatan di negara ini.

ProSPEC merupakan program yang dibangunkan bagi meningkatkan penyertaan usahawan serta pegangan ekuiti Bumiputera dalam bidang profesional seperti perubatan, farmasi, kejuruteraan, guaman, perakaunan, seni bina dan juru ukur bahan.

Setakat ini
MARA turut membangun rangkaian U.n.i Farmasi dan U.n.i Dental di bawah program ini.
Sebelumnya, Rubiah berkata doktor yang berhasrat untuk membuka klinik di bawah program itu perlu memenuhi beberapa syarat sebelum diluluskan.

“Untuk memohon, dia perlu memenuhi beberapa syarat bagi memastikan apa yang dimaklum YB Segamat itu (bankrap) tidak terjadi. Pertama syarat asasnya mesti mempunyai daftar perniagaan yang sah, premis perniagaan yang sah, lesen permit kebenaran pihak berkuasa tempatan, menjalankan perniagaan sepenuh masa.

“Apa yang penting MARA juga menetapkan syarat-syarat khusus iaitu golongan profesional itu atau doktor itu mestilah berdaftar dan diiktiraf sebagai ahli badan profesional.

Maksudnya mepunyai sijil daripada Malaysian Medical Council (MMC) selain mempunyai pengalaman kerja sekurang-kurangnya dua tahun.

“Pembiayaan kita ini mempunyai rakan strategik iaitu UniKL, Royal College Medicine Perak, Pharmaniaga Berhad dan Kolej Universiti Poly-Tech Mara. Kita bukan saja beri pembiayaan tapi kita juga beri latihan yang berterusan kepada usahawan-usahawan atau doktor-doktor yang membuat U.n.i Klinik. Rakan strategik akan beri nasihat…mentor-mentee kepada klinik yang diluluskan bawah MARA ini,” katanya.
Oleh NUR EISYA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.