nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Tharman angkat sumpah Presiden Singapura ke-9

15 SEPT : Tharman Shanmugaratnam mengangkat sumpah sebagai Presiden Singapura kesembilan pada majlis angkat sumpah, semalam.

Pada Pilihan Raya Presiden 1 September lalu, beliau menang dengan memperoleh 70.40 peratus iaitu kira-kira 2.5 juta undi.

Turut hadir pada majlis itu ialah Perdana Menteri, Lee Hsien Loong; Ketua Hakim Negara, Sundaresh Menon; Menteri Kanan, Goh Chok Tong dan menteri-menteri Kabinet.

Tharman berikrar akan melakukan yang terbaik untuk mewakili Singapura dan mempromosi kepentingan negara itu di luar negara selaras dengan objektif dan keutamaan kerajaan.

“Kita telah memasuki era ketidaktentuan global dan kerapuhan yang semakin meningkat,” kata Tharman dalam ucapan sulungnya sebagai ketua negara.

Menurutnya, Singapura mesti mencari jalan maju ke hadapan di tengah-tengah ketegangan global.

“Ekonomi utama sudah beralih daripada perdagangan bebas dan aliran pelaburan. Kepercayaan strategik antara kuasa besar dunia dilihat berkurangan dengan hubungan Amerika Syarikat-China yang paling bermasalah dalam tempoh beberapa dekad,” katanya.

Sebagai presiden, Tharman berjanji untuk melaksanakan peranannya yang mencerminkan nilai dan pandangan Singapura dan untuk meningkatkan kedudukannya di kalangan masyarakat.

Dalam pada itu, Lee berkata sebagai tambahan kepada tugas Tharman, beliau akan menjadi diplomat tertinggi Singapura yang mewakili republik itu di persada dunia.

“Saya berharap anda dapat membantu mengukuhkan hubungan kami dengan negara lain dan organisasi antarabangsa serta rakan kongsi dan membuka peluang baharu di luar negara untuk rakyat dan perniagaan,” katanya.

Pada ucapan sama, Hsien Loong melahirkan keyakinan Tharman akan memenuhi peranan baharunya dengan cemerlang.

Tharman, 66 yang juga seorang ahli ekonomi Singapura pernah berkhidmat sebagai Timbalan Perdana Menteri Singapura antara 2011 dan 2019 dan sebagai Menteri Kanan antara 2019 dan 2023.

Peranan beliau yang lain termasuk Pengerusi Monetary Authority of Singapore antara 2011 dan 2023 dan Timbalan Pengerusi GIC antara 2019 dan 2023.

Sebagai bekas anggota Parti Tindakan Rakyat (PAP) yang mentadbir Singapura beliau merupakan ahli Parlimen (MP) bagi Taman Jurong antara 2001 dan 2023.

Pada Julai 2023, Tharman melepaskan semua jawatannya dalam kerajaan dan meletak jawatan sebagai ahli PAP untuk bertanding sebagai calon dalam Pilihan Raya Presiden.

*Foto MCI oleh Fyrol

Get real time updates directly on you device, subscribe now.