nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan perlu berani laksana reformasi ekonomi

27 FEB: Reformasi ekonomi yang sedang dilaksanakan kerajaan perlu diteruskan secara komited dan konsisten bagi memastikan kedudukan ringgit Malaysia kembali mengukuh pada tahun ini, kata Ahli Parlimen Paya Besar, Datuk Mohd Shahar Abdullah.

Jelas beliau yang juga Pengerusi Backbenchers, keyakinan yang dizahirkan oleh pakar-pakar ekonomi dan institusi perbankan negara mengenai kenaikan ringgit Malaysia adalah berdasarkan sokongan serta pembaharuan struktur secara berterusan yang dilakukan oleh Kerajaan MADANI bagi menjayakan reformasi ekonomi di negara ini.

“Pakar-pakar penganalisis ekonomi, Maybank, Malaysian Industrial Development Finance Berhad (MIDF), Kenanga, Ambank, Bank Of America, Oversea-Chinese Banking Corporation (OCBC) dan CIMB begitu optimis bahawa ringgit Malaysia akan bertambah baik pada tahun ini. Hal ini kerana sokongan dan tindakan yang dilakukan oleh kerajaan bagi menggerakkan reformasi ekonomi negara ini.

“Oleh itu saya berharap agar kerajaan terus konsisten dan komited dalam melakukan reformasi ekonomi katanya.”

Beliau berkata demikian ketika membahaskan Usul Menjunjung Kasih Titah Diraja di Dewan Rakyat, hari ini.

Dalam pada itu, Mohd Shahar berkata pendedahan mengenai ekonomi negara kepada semua lapisan masyarakat di Malaysia perlu diusahakan oleh kerajaan, selain beranggapan reformasi ekonomi yang sedang dilaksanakan memerlukan kerjasama semua pihak.

“Jangan takut, bimbang dan u-turn. (Kerajaan) perlu ada keberanian dalam perlaksanaan perkara ini, antaranya menguruskan aspek komunikasi perihal ekonomi, turun padang bertemu dengan lapisan masyarakat seperti guru, pelajar, doktor , ketua kaum dan ketua masyarakat.

“Beri penerangan dalam bahasa yang mudah difahami supaya sentimen dan presepsi ini juga memberi penentuan kepada pertumbuhan ekonomi negara kita,” katanya.

Mengulas mengenai tindakan sesetengah pihak yang meletakkan kesalahan sepenuhnya kepada kerajaan berkenaan permasalahan ekonomi Malaysia, Mohd Shahar yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pilihan Khas Kewangan dan Ekonomi Parlimen (JKPKKE) berkata, mereka tidak seharusnya menjatuhkan hukum sewenang-wenangnya tanpa menyertakan fakta.

Tegas beliau, penyusutan nilai ekonomi yang berlaku ketika ini tidak seharusnya dijadikan pengukur bahawa kedudukan ekonomi negara dan asas sudah terjejas kerana terdapat pelbagai faktor yang mempengaruhi keadaan tersebut.

“Jika hendak berhujah, sertakan fakta ekonomi sebenar agar ianya lebih memberi faedah dan kesan menyeluruh kepada ekonomi negara kita. Tidak salah menjadi kritikal, namun dengan membawa naratif yang akhirya merugikan kita semua ini perlu dipertimbangkan.

“Kita sudah tahu dan faham bahawa Malaysia sebuah negara perdagangan serta mengamalkan ekonomi terbuka dan sering didorong petunjuk ekonomi makro global. Data menunjukkan kadar ekonomi ringgit yang berlaku ketika ini bukan satu proses yang pendek, malah ia merupakan proses jangka panjang.

“Saya dan rakan-rakan dalam jawatankuasa JKPKKE telah beberapa kali memanggil Bank Negara Malaysia (BNM) dan Kementerian Kewangan pada tahun lepas untuk memberi gambaran latar sebenar ekonomi khususnya kedudukan ringgit Malaysia.

“Bedasarkan penerangan yang diberikan, saya tahu sememangnya kerajaan tidak berdiam diri malah sebaliknya bertindak agresif dalam merancang strategi mendepani isu penurunan ini terkait bukan hanya masalah dalam sahaja tetapi turut berhubung kait dengan masalah luaran,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.